Wspieraj BroBiz! BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników.
Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!

Kanada, Vancouver, 1441 Cartwright St, Granville Island Brewing

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pebejot
    Major Piwnych Rewolucji
    🍺
    • 2010.01
    • 2059

Kanada, Vancouver, 1441 Cartwright St, Granville Island Brewing

Ciekawy browar w ciekawym miejscu.
    Obiekt znajduje się w Vancouver na półwyspie Granville pod słynnym mostem Granville Street Bridge.
    Dawniej była to dzielnica handlowa, a obecnie to przede wszystkim modne miejsce z licznymi restauracjami, streetfoodami i pubami, chętnie odwiedzane przez ludzi w każdym wieku.
    Sam browar działający od 1984 roku mieści się w niezbyt okazałym betonowym klocku.
    Pokaźna instalacja browaru wita gości zaraz przy wejściu. Dalej jest główna sala z barem, z której przechodzi się do ogródka.
    Ogródek zbity z drewnianych desek tuż przy ulicy nie jest korzystnym miejscem do konsumpcji, szczególnie w opalne dni.

Oferta piwna dość wyczerpująca. W czasie mojej wizyty na początku maja było to 13 pozycji.
    Ja piłem 3:
    - Island Lager 5%
    - Flamingo Mango Sour 6% (na zdjęciu)
    - Kitsilano Juicy IPA 5,5%

Mają swoje firmowe szkło, podkładek nie było.
    Wszystkie piwa w jednej cenie 8,50 CAD za pojemność 0,47 i 9,25 CAD za 0,59 l.
    Dla spragnionych dzbanek piwa za 26 CAD, a dla niezdecydowanych deska degustacyjna 4 x 0,14 l. za 16 dolców.

Na ząb można wrzucić foccacię za 8 CAD, precel (16 CAD), a na większy głód burgery za 24 CAD i pizza (19 - 21 CAD).
    Lepiej jednak po piwie udać się do lokalu vis a vis na świeże ostrygi lub rybkę.

Minibrowar czynny codziennie od 11:00 do 21:00 (w piątki i soboty do 22:00)
    Attached Files
widgetinstance 244 (Related Topics) skipped due to lack of content & hide_module_if_empty option.
Przetwarzanie...