Szczyrk, Myśliwska / Beskidzka / Górska, Stara Karczma

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Maja
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.05
    • 1170

Szczyrk, Myśliwska / Beskidzka / Górska, Stara Karczma

zgubiłam swój notatnik przypiwny, więc niestety dokładnych cen z patrolu nie podam;
    to było dawno, ale postaram się za dużo nie zmyślać
  • celt_birofil
    † 2017 Piwosz w Raju
    • 2001.09
    • 4470

WRRRRRRRRRRRRRR

To mój rewir !!!
    Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)

Comment

• Maja
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2001.05
      • 1170

STARA KARCZMA

jedna z dwóch najfajniejszych knajp szczyrkowych...
      łatwo do niej trafić - znajduje się na jedynej głównej krzyżówce - ul.Myśliwskiej, Beskidzkiej i Górskiej;
      Jest piękna zarówno na zewnątrz, jak i w środku - cała drewniana, prowadzi do niej rzeźbiona brama - pełen profesjonalizm i to nie kiczowaty!
      barmanki na ludowo, gości obsługuje także kominiarz.
      muzyczka - folk rzecz jasna.
      -> również na żywo - pogrywa tam bardzo sympatyczny gorol na własnoręcznie zrobionych, archaicznych instrumentach - m.in. dudach!
      można z nim ciekawie pogawędzić, co też czynilim.

jest jedzonko! [np. kwaśnica, na kaca jak znalazł ]
      Żywiec - 4 zł.
      a kawkę i żarełko podają na pięknej, porcelanowej zastawie w niebieskie kwiatki - po prostu człek od razu czuje się tam jak w domciu!!!

kolejna zaleta - ceny niewygórowane...
      w lecie ogródek...

polecam!!!!!!!!!!!!!!!

a-ha, dysponują również salą na imprezy okolicznościowe - gdyby ktoś z forumowiczów planował np. weselicho , to zachęcam do wyprawy do S. [i zaproszenia nas oczywiście!]

Comment

Related Topics

Collapse

• heckler
        Cieszyn, Katowicka 136, Browar - Karczma Pod Czarnym Kogutem
        heckler
        Bardzo się cieszę, że właśnie taki lokal powstał akurat w Cieszynie. Lubię tam jeździć, lubię klimat tego miasta, a na moim piwnym szlaku właśnie dodałem Czarnego Koguta.
        Browar wystartował pierwszego marca, a nam udało się ich odwiedzić dwa i pół tygodnia później czyli 18 marca. Browar,
        ...
        2023-03-22, 17:08
      • Alkoneser
        Browary restauracyjne w Polsce
        Alkoneser
        Cześć,
        mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
        2024-08-05, 12:26
      • Shedao
        Litwa, Užukampis, Galvės g. 120, Pilialaukis
        Shedao
        Pośrodku niczego stoi przeogromna karczma, przypominająca średniowieczny zajazd, a w niej - browar.

Odwiedziłem go 2 października i niestety rozczarowanie... był zamknięty. Znaczy, nie do końca, bo wszedłem do niego, i tam przechwyciła mnie pani, która poinformowała mnie, że...
        2025-01-07, 15:02
      • Krzysiu
        Srebrna Góra, Kolejowa 6a, Karczma Piwna Górska Perła
        Krzysiu
        Karczma Piwna "Górska Perła"
        Ładne, duże wnętrze, mocno przeszklone, wygodne stoły i ławy. Stoliki i stołki z beczek. Kominek, z atrakcji trambambula i rzutki. Duży ogródek. Pani z baru bardzo miła i kompetentna. Piwo: "Lech", "Ryan", "Piast",...
        2001-07-03, 09:44
      • toto
        Targanice, Beskidzka 206, Karczma Kocierz
        toto
        Karczma + hotel + centrum konferencyjne położone na Przełęczy Kocierskiej, przy widokowo ciekawej drodze z Andrychowa do Żywca przez Beskid Mały. Lokal spory, w stylu góralskim (kelnerki w strojach "ludowych" prezentują się świetnie...). W ofercie piwnej lane z beczki: Porter Żywiecki...
        2009-05-11, 10:52
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...