Milówka, Schronisko PTTK na Hali Boraczej

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • fuliano
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2010.07
    • 1837

Milówka, Schronisko PTTK na Hali Boraczej

Schronisko na wysokości 854m n.p.m. Terytorialnie należy do Milówka tego od Golców. Dla orientacji Milówka znajduje się po sąsiedzku z Węgierską Górką.
    Wracając do tematu z kija leją Brackie po 4,5 oraz Żywca po 5,5. W lodówce mamy napewno to same w butelkach. Czy coś więcej? Nie pamiętam, bo skupiłem się oczywiście na pysznym Brackim. Świetne jedzenie jak kwaśnica czy pierogi z jagodami. Noclegi 24 zł/os w dwójce czy 20 zł/os w czwórce. Jest tez chyba i z 10 osobowa sala. Nie drogo smacznie i w przystępnych cenach, a co najważniejsze w towarzystwie dobrego piwa. Polecam.

Related Topics

Collapse

• dadek
    Rotterdam, Galileïstraat 24, Stadshaven Brouverij
    dadek
    Na tą chwilę to niewątpliwie najmłodszy browar w Rotterdamie (jeśli nie w całej Holandii), ruszył z produkcją w połowie 2021 roku. Nie znalazłem go nawet na mapach Pendragona, a dowiedziałem się o jego istnieniu od kolegów mieszkających od kilku lat w Rotterdamie, więc odwiedziliśmy...
    2023-08-23, 00:48
  • Czapayew
    Piwo w schroniskach górskich
    Czapayew
    Jak się może niektórzy zorientowali, uwielbiamy z Redyną górskie wędrówki. Dlatego też wartałoby zrobić małe piwne "resume" schroniskowe, tzn. gdzie i czego można się napić. Tak więc:

BESKID ŚLĄSKI:
    Schronisko PTTK na Stożku: lane BRACKIE i ŻYWIEC...
    2008-08-02, 14:20
  • dadek
    Utrecht, Europalaan 2 C, Brouwerij De Kromme Haring
    dadek
    W Utrechcie browarów nie brakuje, jednak ja wpadłem do tego miasta 19.07.2023 tylko na kilka godzin więc musiałem dokonać wyboru. Po zwiedzeniu pięknej starówki, na piwo postanowiłem pójść zupełnie gdzie indziej, z dala od tłumów i turystów.
    Powstały w 2016 roku browarek De Kromme...
    2023-09-07, 00:42
  • dadek
    Szkaradowo 115, Browar Nepomucen
    dadek
    Kto dawno nie odwiedzał Browaru Nepomucen zapamiętał go jako nieduży rodzinny browarek ale warzący zawsze świetne, nowofalowe piwa. Na szczęście bez problemu można było je dostać u "badylarzy", a także spróbować w licznych knajpach i na festiwalach. Najprzyjemniej jednak spijało...
    2025-11-09, 01:19
  • heckler
    Vlachovo Březí, Vlachova 353, Panský pivovar Vlachovo Březí
    heckler
    Vlachovo Březí, to miasto w kraju południowo czeskim, położone w podgórzu Šumavy. Szczyci się bogatą historią sięgającą XIII wieku. Początkowo wieś, później podniesiona do statusu miasteczka, a następnie miasta, zachowało historyczne centrum min. zabytkowy, barokowy zamek i kościół...
    2025-08-27, 09:46
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...