Wspieraj BroBiz! BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników.
Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!

Opava, u Fortny 49/10, Nová Sladovna

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pebejot
    Major Piwnych Rewolucji
    🍺
    • 2010.01
    • 1829

W piątkowy wieczór, 6 grudnia wszystkie stoliki zajęte, trzeba było poczekać kilka minut na zwolnienie miejsca. Pełno gwarno, lecz kompletny brak muzyki, co jest coraz częstszym zjawiskiem, na jakie trafiam w Czechach...

Do wyboru 4 piwa:
    - Opavský korbel - 4,5% 11°
    - Wiener Riesenrad - 5,4% 13°
    - Chinook IPA - 6,5% 15°
    - Barový Bijec 16°

Ta ostatnia pozycja i jednocześnie nowość jest doskonałym piwem w stylu Brown Ale, bardzo mocne i wyraziste.
    Piwa podawane w czystym szkle, podstawki przynosi obsługa.

Z karty dań wybrałem pikantną zupę gulaszową za 69 kč, ale patrząc po innych stolikach to największym powodzeniem cieszą się pieczone chipsy

Comment

• darekd
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍺🍺🍺🍺
      • 2003.02
      • 13633

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pebejot
      .

Z karty dań wybrałem pikantną zupę gulaszową za 69 kč, ale patrząc po innych stolikach to największym powodzeniem cieszą się pieczone chipsy
      Bo te pieczone, ciepłe czipsy bardzo dobre i pasują do piwa. Są nieco grubsze, nadal chrupiące z zewnątrz, a jednocześnie dużo cieńsze niż frytki. Ja zjadłem holandsky rzizek, kolega gulasz - byliśmy zadowoleni.

Z własnych piw mają teraz trzy na kranie (w lodówce też dodatkowo lekki ejl). Są jeszcze jakieś koncerny.
      Bardzo dobra klasyczna 11, smaczny wiedeńsky lager, a z górnej fermentacji tym razem waniliowa black IPA. Poprawne, ale moim zdaniem nie jest to najlepsze połączenie (chyba nawet stout by bardziej tu pasował). Za barem mili goście, którzy interesują się piwem i chętnie opowiadają o browarze.

Comment