Ohrazenice to niewielka gmina w powiecie Příbram, położona 11 km na północny zachód od tegoż miasta, tuż przy miasteczku Jince.
Ładna okolica, a wioska dookoła otoczona jest pobliskimi górkami.
Browar wraz z hospodą, letnim tarasem zajmuje sporą część prywatnej, rodzinnej posesji.
To właśnie tu pan Miroslav Fenik zaczynał jak piwowar domowy. Następnie od podstaw zbudowano budynek hospody, a pod nim zaprojektowano pomieszczenie na tanki 10 x 1000l. . Stojący obok garaż częściowo przyjął formę warzelni 1000l. i otwartej fermentowni 3 x 1000l, a piwo z otwartych kadzi do tanków płynie rurami pod ziemią
. Pełna profeska
Godziny otwarcia hospody bywają różne, zależne od pory roku, więc lepiej zadzwonić, lub po prostu podjechać na pałę
. Pamiętam, że do 20 było czynne 

Na miejscu własne ciasta, własna-bardzo dobra kiełbasa-120 Kc-, oraz tradycyjne piwne przekąski. Kuchni jako takiej nie ma.
Natomiast piwnie, też całkiem spoko. Na kranie cztery piwka:
--10-ka světlá Céčko, bardzo ok

--12-ka světlá Dřevorubec, smaczne

--12-ka světlá nachmelená Doktor, oj to mi smakowało, oj bardzo smakowało. Dobrze na chmielona klasyka



wszystkie powyższe piwa sprzedawane w jednej cenie 35/30 Kc. Aż nie chce się wierzyć, że tak tanio się jeszcze da.

--13-ka Pohoda IPA tu było już drożej 45/40 Kc.
bardzo smaczny ejlik

Super miejscówka, cisza, spokój i kupa rowerzystów
. Piwa bardzo ok, kiełbasa smaczna, aż żal było stamtąd iść
Na drugim zdjęciu, po lewej ze schodkami hospoda, na wprost garażo-browar, wnętrze lokalu. Wejście pod lokalem, do piwnicy z tankami.
Ładna okolica, a wioska dookoła otoczona jest pobliskimi górkami.
Browar wraz z hospodą, letnim tarasem zajmuje sporą część prywatnej, rodzinnej posesji.
To właśnie tu pan Miroslav Fenik zaczynał jak piwowar domowy. Następnie od podstaw zbudowano budynek hospody, a pod nim zaprojektowano pomieszczenie na tanki 10 x 1000l. . Stojący obok garaż częściowo przyjął formę warzelni 1000l. i otwartej fermentowni 3 x 1000l, a piwo z otwartych kadzi do tanków płynie rurami pod ziemią
. Pełna profeska
Godziny otwarcia hospody bywają różne, zależne od pory roku, więc lepiej zadzwonić, lub po prostu podjechać na pałę
. Pamiętam, że do 20 było czynne 

Na miejscu własne ciasta, własna-bardzo dobra kiełbasa-120 Kc-, oraz tradycyjne piwne przekąski. Kuchni jako takiej nie ma.
Natomiast piwnie, też całkiem spoko. Na kranie cztery piwka:
--10-ka světlá Céčko, bardzo ok


--12-ka světlá Dřevorubec, smaczne


--12-ka světlá nachmelená Doktor, oj to mi smakowało, oj bardzo smakowało. Dobrze na chmielona klasyka




wszystkie powyższe piwa sprzedawane w jednej cenie 35/30 Kc. Aż nie chce się wierzyć, że tak tanio się jeszcze da.


--13-ka Pohoda IPA tu było już drożej 45/40 Kc.

bardzo smaczny ejlik

Super miejscówka, cisza, spokój i kupa rowerzystów
. Piwa bardzo ok, kiełbasa smaczna, aż żal było stamtąd iść
Na drugim zdjęciu, po lewej ze schodkami hospoda, na wprost garażo-browar, wnętrze lokalu. Wejście pod lokalem, do piwnicy z tankami.

Comment