Vyškov, Čsl. armády 116/4, Pivovarská pivnice a zahrádka

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • docent
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2002.10
    • 5205

Vyškov, Čsl. armády 116/4, Pivovarská pivnice a zahrádka

Dziwne, że kilka lat temu nie wrzuciłem opisu tego miejsca na forum.

Firmowy lokal browaru w Vyškovie. Fajnie znów było odwiedzić tą knajpę, bo przecież przyszłość browaru jeszcze całkiem niedawno wisiała na włosku. Klimat bez zmian od mojej wizyty w 2006 czyli 95% obecnych w sobotę w południe to mężczyźni w średnim wieku. Pierwszy raz widziałem, że bywalcowi przynoszone są od razu dwa piwa, przy czym pierwsze znika na dwa łyki, drugie już można spokojnie popijać

Z piw lanych dostępne jasne lagery od 10,11,12 do 14 plus nowy specjal czyli hefeweizen. Żałuję, że nie było ostatnio uwarzonych specjałów czyli IPA, Amber IPA czy mild stout. Miałem nadzieję, że ich wersje butelkowe gdzieś jeszcze się zapodzieją w którejś z lodówek, niestety nic z tego. Znaczy było dostępne ciepłe Amber IPA więc zakupiłem do domu.

Same piwa dla mnie za nisko nasycone. Nawet przy pojemności 0,3 pod koniec robiła się z nich zlewa. Pszenica już bardziej nagazowana ale za to za mocno kwaskowa.

Foty z lokalu wrzucone na Piwne Czechy.
    Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
    Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
    Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
    Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Related Topics

Collapse

• ART
    Olomouc, Havlíčkova 11, Retro Pivnice
    ART
    Wśród mebli i gratów z czasów świetności socrealizmu znajdziemy duży wybór czeskich rzemieślników.

Kranów co najmniej 10+. Wyświetlacz z bieżącymi piwami wisi na ścianie, coś da się wybrać.

Są też przekąski. Byliśmy dość późno 11.11. i myśląc...
    2022-11-25, 11:43
  • dadek
    Domažlice, Pivovarská 10, Městský pivovar Domažlice
    dadek
    W połowie 2020 roku w Domažlicích ponownie zaczęto warzyć piwo. Przerwa trwała 24 lata gdy w 1996 zamknięto stary, ale wcale niemały (około 150 tyś. hl rocznie) miejscowy browar. Choć po 6 latach przejęło go miasto, nie było pomysłu na jego wykorzystanie i niestety w 2004 roku zrównano...
    2023-05-18, 05:23
  • dadek
    Nová Paka, Pivovarská 400, Pivovar Nová Paka
    dadek
    Browar jak i jego piwa są ogólnie znane w Polsce i dość dobrze dostępne, szczególnie bogaty asortyment jest do kupienia we Wrocławiu. Tak więc wizyta naszej ekipy w Nové Pace była podyktowana nie tyle chęcią spróbowania znanych nam piw, co zwiedzenia zabytkowego browaru powstałego w 1872...
    2022-07-02, 02:16
  • dadek
    Brno-Medlánky, Kytnerova 6/1, Pivovarská restaurace Moravia
    dadek
    Firmowa restauracja browaru Moravia ulokowana tuż obok niego. Wnętrze jasne, bardzo przyjemnie urządzone, jest przytulnie i zarazem swojsko po czesku. W głównej sali dominuje jasne drewno, kwadratowe słupy podtrzymują takież belki sufitowe i strop. Stoły, tak duże 6-osobowe, jak i mniejsze...
    2022-02-09, 02:30
  • heckler
    Velká Bystřice, Pivovarská 899, Minipivovar Tvarg
    heckler
    Cóż, tak jak wspominałem browar Kosir zakończył swoją działalnośc, a jego własciciel wraz ze wspólnikami zainwestowali w nowy projek, którym jest browar, oraz wytwórnia serka olomouckiego.
    Velká Bystřice położona jest nieopodal Olomouca, a nowy browar otwarto w zeszłym roku w...
    2021-07-08, 09:20
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...