BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Czyli smaki jesieni z Mandø. Czekoladowy ciemniaczek z arcydzięglem i jeżyną. Nie znając składu, po aromacie obstawiałem dereń. Lekkie, nieco wodniste w odbiorze. Ciekawe.
Browarek Ribe leży w kontynentalnej części Danii, ok. 50 km na północ od granicy
A tak sobie skopiowałem całkiem zacną formatkę od GaryFisher
To chyba dość świeży typ z tego browaru. Nie powiem, "bałtycka IPA" zamieszała w oczekiwaniach.
Będzie srogo-mocne ale jasne z chmielowym pierdachnięciem? 22 ballingi?
Nic z tego Ale...
Sibin to urocze miasto z przepiękną starówką, którą miałem okazję się zauroczyć dwa lata temu.
Wtedy jeszcze nie wiedziałem, że w jej zakamarkach ukryty jest browar Downtown B13 Brewery, który działa od 2019 roku i ma swój własny wyszynk.
Browar restauracyjny w Treviso, zlokalizowany niestety w znacznej odległości od centrum miasta.
Odległość ok. 3 km pokonaliśmy pieszo, ale można dojechać autobusem komunikacji miejskiej za 4 euro.
Po przybyciu na miejscu poczułem się jakbym był gdzieś w Stanach Zjednoczonych....