Litwa, Siauliai, Aušros al. 41, Gyvo Alus Baras

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Kazimierz_W
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🍼🍼
    • 2009.05
    • 689

Litwa, Siauliai, Aušros al. 41, Gyvo Alus Baras

Bardzo fajny mały bar piwny z 8 kranami, z których również napełniane są butelki PET. W ofercie piwa regionalne (Panevezys, Birzai, Kupiskis) oraz wileńskie. Poza nalewkami lodówki, gdzie można znaleźć lokalne ciekawostki.
    Knajpa istnieje już wiele lat, chlubi się wieloletnią współpracą z Kauno Alus. Można w niej znaleźć również informacje o oferowanej, bardzo ciekawej, wycieczce piwnej po Litewskim zagłębiu browarniczym (Panevezys, Birzai, Kupiskis).
    Polecam odwiedzić ten lokal podczas pobytu w tym ładnym mieście. Ja spędziłem tu bardzo miły wieczór, w towarzystwie przygodnie poznanego przy barze, lokalnego miłośnika wileńskiej pszenicy z cytryną. Szlifując mój rosyjski gadaliśmy o piwie i lokalnych tradycjach z nim związanych. Dowiedziałem się, że łotewska Bauska, mimo że za granicą, tradycje piwne ma te same i zalicza się do "zagłębia".
    Browar Bociana smaczny od rana
    Słuchaj Zakładu Patologii Dźwięku w każdy czwartek od 22.00 na www.uwmfm.pl or die!!

http://pl-pl.facebook.com/pages/Zak%...10390938984626

Related Topics

Collapse

• pebejot
    Litwa, Kowno, Savanorių pr. 7, Kauno Alus
    pebejot
    Duży browar przemysłowy z dobrym piwem.
    Z dworca można dojechać trolejbusem nr 1, przystanek jest pod samym browarem.
    W przyległym budynku mieści się firmowy sklep, czynny od poniedziałku do soboty w godzinach 11.00 do 18.00.
    Duży wybór butelek, napełnianie kegów i oczywiście...
    2025-08-01, 05:22
  • pebejot
    Litwa, Kłajpeda, Kūlių Vartų g. 7, Švyturys Bhouse
    pebejot
    W centrum Klaipedy, 2,5 km od dworca.
    Olbrzymi browar, który opanował kawał litewskiego rynku znajduje się w centrum nadmorskiej Kłajpedy w odległości 2,5 km od dworca kolejowego.
    Na wzór browarów amerykańskich, wszystko stanowi jedną całość, czyli wielka instalacja jest wkomponowana...
    2025-08-04, 09:30
  • pebejot
    Litwa, Kowno, Laisvės al. 21, Genys Taproom
    pebejot
    Firmowy pub kowieńskiego browaru Genys, zlokalizowany na końcu reprezentacyjnej alei miasta tuż przy kościele św. Michała Archanioła
    Sam browar znajduje się 5 km dalej nad Niemnem.
    Jest to pub, w którym można jarać zarówno wewnątrz jak i w ulicznym ogródku, gdzie są bardzo...
    2025-08-02, 16:27
  • Shedao
    Litwa, Kowno, Rusmenių g. 35, Apynys Alaus Darykla
    Shedao
    Kilka kilometrów od browaru Apynys jest inny browar nazwany Apynys. Czego nie rozumiecie? Od tamtego (znanego również jako Green Monster, na ul. Ruko 12) się odbiłem, więc nie ma o czym gadać. Tu natomias mamy ciekawą sprawę. Browar zlokalizowany jest w prywatnym domu, przy ulicy...
    2025-01-07, 14:37
  • Shedao
    Litwa, Wilno, Vilniaus g. 29, La Birra Pub
    Shedao
    Dość specyficzne miejsce, bo klimat trochę jak z pubu studenckiego, nazwa... sami widzicie jaka, a w ofercie belgia - Blanche, Dubbel, Witbier. Spróbowałem pierwszych dwóch, Blanche było przepyszne.

Uwaga: knajpa otwiera się o 17, a zamyka, w zależności od dnia, między 4 a 6...
    2025-01-07, 14:16
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...