BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Litwa, Kłajpeda, Kūlių Vartų g. 7, Švyturys Bhouse
Specjalna linia piw Svyturys, produkowana w małych partiach w butelkach numerowanych. JA w Kownie trafiłem z tej serii American Style Wheatwine.
Kolor: miedziano -czerwony
Piana: niska szybko znika
Wysycenie: umiarkowane
Aromat: tu duże zaskoczenie, bo nie czuć amerykańskich...
Browar restauracyjny, ale przede wszystkim bardzo duży pub w angielskim stylu, zlokalizowany w centrum miasta w odległości 1 przystanku tramwajowego (od kilku lat miasto Tampere posiada tramwaje) od dworca kolejowego.
Browar znajduje się w otoczeniu dawnej zabudowy przemysłowej, zachowanej...
Browar restauracyjny w Treviso, zlokalizowany niestety w znacznej odległości od centrum miasta.
Odległość ok. 3 km pokonaliśmy pieszo, ale można dojechać autobusem komunikacji miejskiej za 4 euro.
Po przybyciu na miejscu poczułem się jakbym był gdzieś w Stanach Zjednoczonych....
Na Brooklynie, niedaleko Greenpointu znajduje się browar restauracyjny Brooklyn Brewery.
Browar działa od 1987 roku i zlokalizowany jest w typowo amerykańskiej, ponurej przedmiejskiej dzielnicy z samobójczą urodą architektury.
Do browaru najłatwiej dostać się metrem do stacji Nassau....