Litwa, Užukampis, Galvės g. 120, Pilialaukis

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Shedao
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🥛🥛🥛🥛
    • 2007.09
    • 933

Litwa, Užukampis, Galvės g. 120, Pilialaukis

Pośrodku niczego stoi przeogromna karczma, przypominająca średniowieczny zajazd, a w niej - browar.

Odwiedziłem go 2 października i niestety rozczarowanie... był zamknięty. Znaczy, nie do końca, bo wszedłem do niego, i tam przechwyciła mnie pani, która poinformowała mnie, że jest dziś nieczynne. Na szczęście, udało się dogadać (pani dobrze mówi po polsku) i nalała nam na wynos po dwóch litrowych petkach. Ja wziąłem Pincius - schwarzbiera oraz jasne (nie pamiętam nazwy, a dostałem gołą butelkę bez naklejki). Oba były smaczne, świeże, godne polecenia.
    Samo miejsce również wygląda na ciekawe i sądzę, że byłoby miejscem naprawdę dobrej liba...posiadówki.

Related Topics

Collapse

• pebejot
    Litwa, Kłajpeda, Kūlių Vartų g. 7, Švyturys Bhouse
    pebejot
    W centrum Klaipedy, 2,5 km od dworca.
    Olbrzymi browar, który opanował kawał litewskiego rynku znajduje się w centrum nadmorskiej Kłajpedy w odległości 2,5 km od dworca kolejowego.
    Na wzór browarów amerykańskich, wszystko stanowi jedną całość, czyli wielka instalacja jest wkomponowana...
    2025-08-04, 10:30
  • pebejot
    Litwa, Kowno, Laisvės al. 21, Genys Taproom
    pebejot
    Firmowy pub kowieńskiego browaru Genys, zlokalizowany na końcu reprezentacyjnej alei miasta tuż przy kościele św. Michała Archanioła
    Sam browar znajduje się 5 km dalej nad Niemnem.
    Jest to pub, w którym można jarać zarówno wewnątrz jak i w ulicznym ogródku, gdzie są bardzo...
    2025-08-02, 17:27
  • pebejot
    Litwa, Kowno, Savanorių pr. 7, Kauno Alus
    pebejot
    Duży browar przemysłowy z dobrym piwem.
    Z dworca można dojechać trolejbusem nr 1, przystanek jest pod samym browarem.
    W przyległym budynku mieści się firmowy sklep, czynny od poniedziałku do soboty w godzinach 11.00 do 18.00.
    Duży wybór butelek, napełnianie kegów i oczywiście...
    2025-08-01, 06:22
  • Javox
    Nova Paka, Tajemství Pani Sládkové
    Javox
    Jasny lager, pasteryzowana dwunstka z alko 5,3%

Chmiele: Żatecki i Premiant.

Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
    Lacing - trochę było.
    Barwa - złoty bursztyn.
    Gaz - średni.
    Aromat - gorzkawa piwniczna słodowość.
    Smak -...
    2025-05-18, 15:02
  • Shedao
    Litwa, Kowno, Rusmenių g. 35, Apynys Alaus Darykla
    Shedao
    Kilka kilometrów od browaru Apynys jest inny browar nazwany Apynys. Czego nie rozumiecie? Od tamtego (znanego również jako Green Monster, na ul. Ruko 12) się odbiłem, więc nie ma o czym gadać. Tu natomias mamy ciekawą sprawę. Browar zlokalizowany jest w prywatnym domu, przy ulicy...
    2025-01-07, 15:37
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...