W związku z tym, że wybieramy, się z moją małżonką do Hamburga i Lubeki, mam prośbę do szanownych forumowiczów. Czy możecie podać nam kilka ciekawych adresów do knajp (najlepiej do restauracyjnych browarów) i dobrze zaopatrzonych sklepów z piwem.
Hamburg i Lubeka -ciekawe adresy
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
Niezupelnie tam ale jak juz tam bedziecie to niedaleko - w Bremie byla opisana taka jedna knajpka ...Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :) -
Odp: Hamburg i Lubeka -ciekawe adresy
abernacka napisał(a)
Czy możecie podać nam kilka ciekawych adresów do [...] dobrze zaopatrzonych sklepów z piwem.Comment
-
Oczywiście, że byłem. Moje wrażenia z wycieczki opisałem tutaj: http://www.browar.biz/forum/showthre...threadid=42721
Comment
Related Topics
Collapse
-
Brauhaus Joh. Albrecht to jeden z najstarszych browarów restauracyjnych w Hamburgu, założony w 1991 roku.
Inne browary restauracyjne tej sieci działają też w miastach: Soltau, Bielefeld, Düsseldorf i Konstanz.
Minibrowar zlokalizowany jest w centrum miasta, 10 minut spacerem od...-
Channel: Niemcy
2020-07-19, 14:08 -
-
Nowość w polskim Aldi. Alkokol 5,4%, skład: woda, słód, chmiel. Spełnia zatem niemiecką normę. Napis "tylko w Aldi" sugeruje, że jest to piwo warzone dla tego marketu. Zapach chmielowy, barwa bursztynowa, piana niezła, na początku bardzo obfita. Smak bardzo ciekawy, ziołowa goryczka...
-
Channel: Czechy
-
-
Cesis, podobnie jak pobliska Sigulda są obowiązkowym punktem na trasie zwiedzania Łotwy. Niewielka starówka na której niespieszno toczy się życie ma swój urok, ale i tak każdy idzie w stronę zamku, który jest największą atrakcją tego miasteczka.
Dominantą rynku jest spory gotycki...3 Photos-
Channel: Łotwa
-
-
Tym razem również od piątku, ale dopiero od 16:00, choć o 17:00 niektórzy byli na etapie "chmielenia." Gdzieś z boku Lord Jack'a coś tam ponastawiane, na głównej płycie Rynku, tylko takie postojówki, stolik wysoki, postaw se piwo i stój jak ten... prezes. Nie ma gdzie opłukać...
-
Channel: Festiwale piwne
2023-08-25, 21:15 -
-
Nowość w Dino. Ciekawa bezzwrotna butelka 375ml. Cena 4,99zł. Skład: woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże. Alkohol 5%. Ekstraktu brak. Producent napisał "jasne pełne z chmielową duszą". Piana obfita. Piwo jest niefiltrowane. Barwa złota. W zapachu chmiel i trochę siarki....
-
Channel: Piwo - konkretnie
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment