Portugalia, Madeira, Funchal, Av. Mar e Comunidades Madeirenses, Brewery Beerhouse

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • heckler
    Major Piwnych Rewolucji
    🍺
    • 2012.09
    • 2248

Portugalia, Madeira, Funchal, Av. Mar e Comunidades Madeirenses, Brewery Beerhouse

Madera to jedna z portugalskich wysp na Oceanie Atlantyckim. Piękna wyspa, która daje możliwość spędzenia aktywnego wypoczynku.
    Podczas zwiedzania stolicy wyspy, miasta Funchal natknęliśmy się na miejscowy mały browarek. Lokal tuż przy oceanie z pięknym widokiem na część miasta, a z drugiej strony na muzeum CR7, oraz port gdzie cumują ogromne wycieczkowce.
    Zasiedliśmy oczywiście na tarasie, aby móc delektować się widokami, bo tak szczerze, to na piwo w stylu ,woow, nie liczyłem

Piwne menu zawiera, aż 18 pozycji, co przy malutkiej ( tak na oko 150-200 litrów) warzelni jest mega wynikiem. Oczywiście w aktualnej ofercie jest tylko część asortymentu. Chwalą się m.in. piwami starzonymi w beczkach, ale ceny niektórych piw sięgają prawie 13 € (0.5l), a to skutecznie skłoniło nas do zamówienia zestawu testowego. Takowy zestaw to pięć piw w cenie 14.95 €. Zestaw to pozycja stała i nie można go modyfikować, tak przynajmniej to zrozumieliśmy.

Patrząc, tak od lewej na karteczkę z rozpiską otrzymanych piw oceniłem je tak: 1- woda, i to kwaskowa, 2- była goryczka, tragedii nie ma, 3- smak typowego piwa z koncernu, 4- takie sobie, główny smak to słodkość, 5- subtelna ipka, był zapach, było ok.
    Podsumowując, to widoki były lepsze niż piwo, ale będąc na miejscu może warto na taki zestawik wpaść. Część aparatury stoi na głównej, górnej sali, a pozostałe tanki w chłodni piętro poniżej. Trochę przypadkiem udało mi się zrobić zdjęcie części tanków, a i młodego piwowara zastałem podczas warzenia, dzięki temu zapach warzenia dodatkowo dodawał uroku lokalnemu browarkowi
    Attached Files
  • heckler
    Major Piwnych Rewolucji
    🍺
    • 2012.09
    • 2248

Reszta aparatury, plus piwa.
    Attached Files

Comment

• heckler
      Major Piwnych Rewolucji
      🍺
      • 2012.09
      • 2248

Rozpiska
      Attached Files

Comment

Related Topics

Collapse

• Prusak
        Portugalia, Porto, R. Formosa 130, Armazém da Cerveja - Craft Beer Bar and Shop
        Prusak
        Bardzo przyjemny lokal, położony nieco na uboczu, ale wciąż w centrum miasta.
        Chyba najprzyjemniejszy spośród tych, w kótrych miałem okazję pić piwo w Porto. Luźna atmosfera, zróżnicowana klientela, sensowni barmani.
        Na tablicy dwanaście piw, w tym jedno ze Stu Mostów, jest...
        2025-09-01, 23:52
      • Prusak
        Portugalia, Porto, R. de Sá da Bandeira, Cervejaria Nortada
        Prusak
        Browar resturacyjny ulokowany w centrum Porto, blisko popularnego Mercado do Bolhão.
        Przeszklone ściany od ulicy, przestronne wnętrza.
        Czynne od 12. do północy we wszystkie dnie tygodnia.
        Obsługa szybka i miła.
        Zestaw piw za mojej bytności obejmował dziewięć pozycji,...
        2025-09-01, 23:20
      • Prusak
        Portugalia, Braga, R. Dom Gonçalo Pereira 35, Letraria craft beer library Braga
        Prusak
        Firmowy lokal znanego portugalskiego browaru kraftowego Letra umiejscowionego na północ od Bragi.
        Lokalizacja bardzo dobra, w samym centrum starego miasta, nieopodal katedry.
        Czynne od środy do niedzieli od 12. 30, w poniedziałki i wtorki od 17.00.
        Miejsce cieszy się dużym zainteresowaniem...
        2025-08-30, 20:20
      • Prusak
        Patrol piwny - Portugalia
        Prusak
        Zastanawiałem się, czy dwutygodniowy pobyt w północnej Portugalii uprawnia do założenia takiego wątku, ale moje skrupuły zostały przełamane, kiedy okazało się, że nikt wcześniej tego nie zrobił.
        Kraj niby wina, z wielkim kobinatem chlania, pardon, degustowania w Viilla Nova de Gaia...
        2025-08-29, 17:53
      • pebejot
        Portugalia, Lizbona, Rua Prior do Crato 6, Quimera Brewpub
        pebejot
        Bardzo ciekawy browar restauracyjny, znajdujący się nieco na uboczu na zachód od ścisłego centrum i wielkiego zgiełku turystycznego Lizbony.
        Browar istnieje od 2016 roku i niedawno hucznie świętował swoje 7-mio lecie.
        Niepozorne wejście i chaotyczny, lecz swojski ogródek z prostymi...
        2023-09-21, 21:11
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...