Rosja, Moskwa, WWC Pawilon 29, Pivnoj Dvor

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 15003

Rosja, Moskwa, WWC Pawilon 29, Pivnoj Dvor

Browar restauracyjny, znany też pod nazwami: Макс-К(Maks-K, ТМ Hellesborg)
    Położony jest na dawnym ВДНХа (WDNH), obecnie ВВЦ Ogólnorosyjskie Centrum Wystawowe (Wsierossijskij Wystawocznyj Centr). Stacja metra WDNH oraz ok 1,5km spaceru na obszarze WWC.
    Sam browarek dość niepozorny
    http://www.browar.biz/galeria.php?id=16393
    http://www.browar.biz/galeria.php?id=16392

Położony w ładnej okolicy bo nad jeziorkiem na terenie Centrum. Sam budynek z browarem to niewielka salka, natomiat na zewnątrz jest ogródek wraz z grillem. Miejsce doskonałe na letnie, ciepłe posiedzenie przy piwku i jedzeniu. W zimę to sam nie wiem kto tam zagląda. Obecnie w ofercie były dwa piwa:

Oba smaczne, skosztowaliśmy tam szaszłyka z baraniny za 460 rubli, (szczerze to mi średnio podszedł).
    Urządzenia browaru juz standardowo znajdują się na zapleczu.

Miejsce warte odwiedzin ale głównie porą letnią, wjazd autem na teren WWC to koszt 400 rubli/40PLN)
    Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2012-02-20, 10:56.
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Related Topics

Collapse

• pawlosek12
    Praga Płd, Szaserów 125, Pawilon Grochów
    pawlosek12
    Szaserów 125,Pawilon Grochów - Park Polińskiego

Lokal z dużym wyborem jedzenia i nawet piwa z nalewaków. Można się najeść do syta a nawet nie drogo się zapłaci. Przyjemne miejsce do spotkań i czasami można obejrzeć jakiś mecz.
    2023-10-06, 13:24
  • bastion
    Słowacja, Pstrusa 339, Pivovar Masarykov Dvor.
    bastion
    W tym przypadku mamy do czynienia z kompleksem hotelowo - gastronomicznym na dużą skalę. Czego tam nie ma. Jazda na koniach, kąpiele, browar, własna farma, ścieżki rowerowe... Olbrzymi kombajn wypoczynkowy, który został otwarty w 2015 roku. I nie ma co się oszukiwać, że przeznaczony raczej...
    2022-01-20, 22:37
  • e-prezes
    Słowacja, Koszyce, Komeńskiego 1095/17, Pivovarsky dvor Corvus
    e-prezes
    Na RB nazywany jest niesłusznie Pivovar Corvus, ale browar znajduje się gdzie indziej (poza Koszycami). Tu jest tylko firmowa piwiarnia, z piwami nie tylko Corvusa. Kilkanaście kranów na których poza piwami macierzystego browaru (7 kranów) czeskie klasyki, wino ^^ i kofola. Od 1 do 2,5 ojro za...
    2019-09-08, 14:38
  • e-prezes
    Rosja, Moskwa, Abelmanowskaja 4a, 1516 Pub & Brewery
    e-prezes
    Data jest znacząca i odnosi się do wydarzeń wojny polsko-rosyjskiej, ale odstawiając historię i politykę nie żałuję, że wpadłem. Smaczny stout, którego wersję butelkową już piłem, ale naprawdę bardzo dobry RiS Double Swan dojrzewany w beczce, którego dostałem próbkę. Imperial Porter...
    2019-06-29, 19:43
  • e-prezes
    Rosja, Moskwa, Niżnyj Susalnyj pereułok 5, Poet Brewery & bar
    e-prezes
    O ile opisywany przeze mnie Jawspot ma swój klimat to jednak nie przebije Tego. Jest to browar rzemieślniczy z taproomem w otoczeniu książek. Znani rosyjscy autorzy i znane pozycje światowej klasyki w przekładzie. Jest może ciut za głośno by czytać, Ale może to późno popołudniowa pora...
    2019-06-29, 19:29
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...