Serbia, Belgrad, Balkanska 13, Samo Pivo

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Kefir87
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2010.09
    • 70

Serbia, Belgrad, Balkanska 13, Samo Pivo

Zdecydowanie największy pub spośród wszystkich przedstawicieli serbskiej "piwnej rewolucji". Położony przy ulicy Bałkańskiej, łączącej dworzec kolejowy z Terazije i deptakiem księcia Michała, czyli bardzo dobrze. Trzeba jednak chwilę poszukać, bo wejście nie jest od ulicy, a dopiero kiedy wejdziemy po schodach na (galerię? taras? piętro?).

Tak jak mówiłem - lokal największy, podobnie jest również z wyborem - 6 rodzajów lanego Kabineta, do tego dużo niemieckich, brytyjskich czy belgijskich piw.

Nie spędziłem tutaj wiele czasu, więc nie powiem dużo więcej, ale ze względu na bliskość dworca to może być dla wielu pierwszy punkt styczności z nową falą serbskiego piwa. Nie ma co omijać, tylko wejść przynajmniej na jedno.
    Posłusznie melduję, panie lejtnant - odpowiedział Szwejk z poczciwym uśmiechem - że podczas gdy czekałem na pociąg, spotkała mnie ta przygoda, że siedziałem przy stole i piłem jeden kufel piwa za drugim.
    http://kawairakija.wordpress.com O Bałkanach - powierzchownie i dogłębnie

Related Topics

Collapse

• pebejot
    Serbia, Belgrad, Dalmatinska 44, Cigla & Krigla Pub
    pebejot
    Niewielki minibrowar, a dokładniej firmowy pub minibrowaru "Cigla & Krigla" w jednej z bocznych uliczek w centrum Belgradu.
    Jest to pub typu "mordownia". W sobotni wieczór był ścisk jak na wiejskiej dyskotece. W środku było tak najarane, że ciężko było złapać...
    2025-05-03, 10:24
  • pebejot
    Serbia, Belgrad, Žorža Klemansoa 27b, Docker Brewery & Beer Garden
    pebejot
    Kolejny browar o dużych mocach produkcyjnych z własnym wyszynkiem na dawnych terenach przemysłowych.
    Browar mieści się w potężnym magazynie na nieistniejącej już bocznicy kolejowej w bezpośrednim sąsiedztwie Dunaju.
    Okolica dynamicznie przeobraża się w wielkie osiedle mieszkaniowe....
    2025-05-02, 09:50
  • pebejot
    Serbia, Belgrad, Radnička 3, Dogma Brewery & Tap Room
    pebejot
    Duży browar z wyszynkiem w industrialnym otoczeniu na dawnych poprzemysłowych terenach z dala od centrum Belgradu.
    Modne miejsce, idealne na odpoczynek z dala od miejskiego zgiełku i atrakcji turystycznych.
    Z centrum najlepiej dojechać tramwajem 12 do przystanku Hipodrom i przejść...
    2025-04-30, 17:36
  • yavo
    Serbia, Belgrad, Braće Jugovića 2a, Gunners Pub
    yavo
    Niezrażony kąśliwymi uwagami , kontynuuję podróż po Belgradzie.

Tutaj mamy piętnaście kranów z piwami różnych produkcji i różnych stylów - od Paulanera przez browary Crow i Kors. Od pilsnera przez pszenicę, apa, ipy, kwasy. Fotka nieześrodka.

Ps. Ceny dzielimy...
    2022-04-17, 17:19
  • yavo
    Serbia, Belgrad, Strahinjića Bana 44, Krafter Beograd
    yavo
    Pub z zakazem palenia w środku, który to zakaz Serbowie mają w żopu. Jakieś czternaście kranów, 400 dinarów (16 zł) za piwo. Pszeniczne zakażone, w sumie to nie polecam.
    2022-04-16, 16:14
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...