Wielka Brytania, Bristol, 13 Welsh Back, King Street Brewhouse
Collapse
X
-
Wielka Brytania, Bristol, 13 Welsh Back, King Street Brewhouse
Tłoczny i gwarny brewpub w centrum Bristolu, Przestrzeń zajmowana przez młodzieź, starszych niż dwadzieścia parę lat można zliczyć na palcach jednej ręki. Wszystkie miejsca pozajmowane, wiele osób bawi się na stojąco. Ktoś, kto na mało finezyjne szaleństwa młodości patrzy z pewnym dystansem, długo tu nie wytrzyma.
Na kranach: IPA, Double IPA, Micro IPA, Session IPA. Sour, Lager i... Alt.
Dla kaprysu wziąłem Alta o nazwie Ctrl-Alt-Del 5, 5%.
Wydał mi się zbyt szorski, o zbyt dużym wysyceniu, odbiegający od klasycznych przedstawicieli stylu.
Ceny sporo niższe niż w innych bristolskich pubach, około 2, 70- 3, 00 funty za duże.Tagi: brak😀 1
Related Topics
Collapse
-
Lokal w centrum Bristolu w neoklasycystyczno-eklektycznym gmachu dawnej giełdy lub trustu. Na środku lokalu, pod pięknie zdobioną kopułą duży prostokątny bar, który można obejść dookoła z wyborem klasycznych angielskich piw i, dla mniej wybrednych, piw koncernowych.
A zatem:
...-
Channel: Wielka Brytania
-
-
Typowy lokal kraftowy nad rzeką Avon, przypominający mi nieco estoński browar Pohjala, z dwupoziomową imprezownią i wielkim barem na dole. Z góry zaś doskonale widoczny cały sprzęt, na górze jest też znacznie spokojniej. Dużo przestrzeni i duży wybór piw, klientela liczna, głównie około...
-
-
-
Browar i wyszynk usytuowany w lokalu pod nasypem kolejowym, bardzo podobnie do wrocławskich lokali przy Bogusławskiego. Na zapleczu widoczna warzelnia i tanki.
Co ciekawe, w piątkowy wieczór niemal pusto przy ławach zarówno w środku jak i na zewnątrz.
Oferta na kranach to: ...-
-
-
W tytule wątku dałem oficjalny adres, ale lokalu należałoby szukać raczej pod Llanthony Road przy nabrzeżu kanału portowego.
Duży kombinat z widocznym sprzętem, kuchnią (dań nie próbowałem) i pokaźną ofertą piw, od której moze zakręcić się w głowie, więc już bez nazw wyszczególniam,...-
-
-
Browar z wyszynkiem w budynku dawnych magazynów i spichrzów portowych. Lokal dwupoziomowy: na dole większa sala z ławami i barem, a także sklep, w któym dostępna jest cała produkcja browaru w puszkach, tudzież trunki współpracującej destylarni, na górze toalety i mni-ściana piwna, coby...
-
-
- Loading...
- Koniec listy.
Leave a comment: