oktoberfest 2015
Collapse
X
-
-
A to jest za pół litra czy za mass?
Porównują tylko berliński, ryski, budapesztański i warszawski mam wrażenie, że jednak na naszych jest ciut taniej, ale piwa za to ciekawsze.Comment
-
Comment
-
W tym wątku (http://browar.biz/forum/showthread.p...71#post1245971) poczytałem o cenach próbek 0,2 l na tegorocznym FDP. Jeśli poskładać z nich pół litra czy mass to monachijskie ceny nie szokują.
Podsumowując: piwa u nas lepsze, ceny tylko ciut niższe ale monachijska atmosfera zabawy i wyjątkowego święta nie do odtworzenia gdzieś indziej. Ja Oktoberfest polecam.Comment
-
O ile pamiętam, to w namiotach na Theresienwiese golonek nie serwują. Są kurczaki i precle. Co do piw, posiedzisz trochę dłużej, to i ze cztery wciśniesz...Comment
-
Comment
Related Topics
Collapse
-
trochę Mason namieszał z Baltic porter day , ale my robimy sobie swego rodzaju rozgrzewkę przed nim :d czyli nasze opolskie interiorowe spotkanie porterowe i w tym roku odbędzie się na pewno, choćby miały na nim być tylko 3 osoby
Formuła jak w poprzednich edycjach. Każdy bierze...-
Channel: Festiwale piwne
2024-12-16, 00:21 -
-
Nikt jeszcze nie opisał, zima, może faktycznie Rysy trza odpuścić...
.
Cóż, piwo w stylu Imperialnego Stouta, a jak kto woli - Polskiego Imperalnego Stouta (uwaga - skrót słabo się kojarzy).
Parametry to 9% alko i 24*Blg - to zdecydowanie widać, słychać i czuć. Widać...-
Channel: Piwo - konkretnie
2024-12-17, 22:23 -
-
Przyszedł czas na kolejne - XII Koszalińskie Święto Piwa Oktoberfest, które odbędzie się 18 października!
Jak co roku czeka na Was wiele atrakcji oraz konkursów!...-
Channel: Biesiady piwne, koncerty i inne
2024-09-28, 23:05 -
-
Od dawna miałem zamiar doliczyć się ostatecznej liczby browarów w Polsce na przestrzeni lat.
Granice wyznaczyłem sobie na lata 1989, 1945 i 1918/1920.
Co do roku 1989 zostało to już omówione w pobocznym temacie.
Tutaj chciałbym się zająć granicą na 1945r. Na II RP jeszcze...-
Channel: Historia
-
-
Witam wszystkich,
Mam pytanie w kwestii drożdży płynnych, jako że nigdy ich wcześniej nie używałem, to czy ktoś mógłby mi tak łopatologicznie wyjaśnić jak należy je zadawać? Jak je wcześniej przygotowywać?
Na instrukcji uzytkowania w np. twoimbrowarze jest...-
Channel: Browarnictwo amatorskie
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment