BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Cześć
Piszę pracę magisterską o zakładaniu browaru rzemieślniczego. Chciałbym was zapytać czy kojarzcie jakieś książki, artykuły czy też inne publikacje o tej tematyce? Wszelka pomoc będzie na wagę złota. Pozdrawiam
W tym roku ostatni raz z piwem warzonym nie na swoich garnkach widzimy się 9 sierpnia na Placu Wolności. Tak pisze na swoim fb Browar Biskupiecki. Na imprezę zaprasza też Burmistrz Biskupca
Część wpisów w sieci sugerowała, że browar ten już nie działa, inne nie. Ale po pierwsze nie zawsze warto wierzyć informacjom z wizytówki na profilu firmy na Google (pamiętajmy, że to nie opisywana firma jest administratorem tych danych - tylko Google, a bywa, że internetowy gigant publikuje...
Zakupiłem zestaw IPA 14 blg. Mam pytanie odnośnie chmielenia. Instrukcji dołączonej do zestawu piszę, że na początek dajemy Marynkę, a przy wyłączeniu palnika chmiel lubelski. Nie umie jednak określić, kiedy dodajemy czasowo dokładnie ten chmiel lubelski, ile czasu go przetrzymujemy.
Witam, kupiłem dziś te dwa piwa i mam pytanie skąd one są?
Na puszce pisze, że jedna jest rozlewana i puszkowana w Niemczech, a druga w Holandii.
Ale czy one są produkowane do Ekwadoru?
W opisie na puszkach jest już w innym języku i pojawia się nazwa kraju "Ekwador"...