Szukałem tego piwka, ale nie mogę znaleźć Wie ktoś może, czy w Świnoujściu albo okolicach da się w te piwo zaopatrzyć ?
Nigdy nie pojmę takich pytań. Niewiedza? Ignorancja?
Po co komu takie "piwa", jeżeli dosłownie kilka kilometrów za miedzą ma trzy browary restauracyjne (Heringsdorf, Alhbeck oraz Melenttin) oraz dobrze zaopatrzone getranki.
Ostatnia zmiana dokonana przez abernacka; 2011-12-03, 21:58.
Po co komu takie "piwa", jeżeli dosłownie kilka kilometrów za miedzą ma trzy browary restauracyjne (Heringsdorf, Alhbeck oraz Melenttin) oraz dobrze zaopatrzone getranki.
To jest życie wedlug dewizy z Rejsu Piwowskiego: "najlepsze są te piosenki które już raz słyszałem". W niemieckim getranku jest kupa piw nienzanych, do tego etykiety nie po naszemu, nie wiadomo co to w ogóle jest, a Królewskie sprawdzone, koledzy znają i polecają. Sam znam ludzi, którzy podczas dwutygodniowego pobytu w Nimeczech potrafią spróbować tylko Beck'sa i Krombachera a z wycieczki do Pragi przywieźć 3 butelki PU.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4
To jest życie wedlug dewizy z Rejsu Piwowskiego: "najlepsze są te piosenki które już raz słyszałem". W niemieckim getranku jest kupa piw nienzanych, do tego etykiety nie po naszemu, nie wiadomo co to w ogóle jest, a Królewskie sprawdzone, koledzy znają i polecają. Sam znam ludzi, którzy podczas dwutygodniowego pobytu w Nimeczech potrafią spróbować tylko Beck'sa i Krombachera a z wycieczki do Pragi przywieźć 3 butelki PU.
Otóż to. Jutro spróbuję się dodzwonić do żywca, bo dzisiejsze poszukiwania znowu poszły na marne ...
Co do komercyjnych marek piw gebelsów od siebie mogę polecić Paulanera.
Otóż to. Jutro spróbuję się dodzwonić do żywca, bo dzisiejsze poszukiwania znowu poszły na marne ...
Co do komercyjnych marek piw gebelsów od siebie mogę polecić Paulanera.
Tylko nie zapomnij jak będziesz za granicą przywieźć sobie skrzynkę Paulanera - u nas ciężko dostępny.
Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
Tyle że jest to zachownaie bez sensu. W ten sposób nigdy nie odkryjesz niczego ciekawego. A paulanera to ja moge kupić w Polo 500 metrów od domu.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
To bardzo ciekawa lokalizacja: jakieś 600 metrów od hotelu "Hilton" (ot, tak zbieżność nazw ) i ze 250 metrów od Browaru "Miedziowego".
Generalnie, w takiej hotelowo-wypoczynkowo-uzdrowiskowej, nowoczesnej części Świnoujścia.
W całej dzielnicy, jak i w hotelu...
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
Szukam nowych nie klejonych etykiet seria królewskie 18 wzorów z dzielnicami Warszawy .W zamian seria świąteczna Tyskie z grudnia 2018, Ostatecznie mogą być odklejane ale nie uszkodzone,mogę dać też inne birofilia w zamian ,info na priv
Comment