Warszawa, Batalionu „Włochy” 20b lok. 9a (Włochy), Świat Alkoholi (zamknięte)

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • olie
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2011.06
    • 777

Warszawa, Batalionu „Włochy” 20b lok. 9a (Włochy), Świat Alkoholi (zamknięte)

Z dziejów rewolucji piwnej:
    Osiedlowy sklep monopolowy działający w tej lokalizacji od lat. Dotychczas można tam było liczyć co najwyżej na Ciechany, Lwówki, Kormorany, Konstanciny, Jabłonowo, Fortunę, Ambery, ale ostatnio pojawiły się piwa z Pinty (mocna reprezentacja), AleBrowaru, Jana Olbrachta, Browaru Olimp. Nie spodziewałem się tu aż takiego wyboru. Piwa w większości stoją w lodówkach, ceny trochę wyższe niż w przodujących warszawskich sklepach, ale dla kogoś kto mieszka lub przebywa w pobliżu to dobra alternatywa dla dalekiej podróży po piwo. Być może to najlepiej zaopatrzony sklep w tej części Warszawy (Włochy, Ursus, Jelonki).
    Sklep czynny: pn-sb 8-22, nd 12-22.
  • olie
    • 2011.06
    • 777

Palmę pierwszeństwa w okolicy stracili na rzecz Outletu Piwnego, ale nadal oferta jest przyzwoita. Doszły chociażby piwa z Ursy Maior. Jest parę promocji: Smoky Joe (5,95), Oto Mata IPA, Hera. Mam nadzieję, że miejscowi klienci będą kupować rzemieślników i oferta się utrzyma.

Comment

• olie
      • 2011.06
      • 777

Oferta się rozrasta. Jest Birbant, Doctor Brew, Kingpin, Kraftwerk, Olimp, Wrężel, Solipiwko, Wąsosz, AleBrowar, Pinta, Kormoran, Bednary, itd. Oferta raczej zbliżona do tego co oferuje Chmiel i Żyto (ten sam właściciel). Doszły 4 nalewaki, obecnie są w nich: Jabłonowo Pilsener (5,5/l), Żywe (9,90/l), Amber Koźlak (9,90/l) i Holba (9,50/l). Niewykluczone, że w przyszłości dojdą następne krany.
      Profil na FB

Comment

• majeure
        Porucznik Browarny Tester
        • 2011.03
        • 315

Wątek do zamknięcia. Obecnie jest tu salon tatuażu i piercing'u.
        Ostatnia zmiana dokonana przez majeure; 2018-09-03, 02:17.

Comment

Related Topics

Collapse

• bastion
          Włochy, Palermo, Via Castrofilippo 20, Ballarak Magione.
          bastion
          Mikrusów we Włoszech nie brakuje. Ba jest ich multum. Jednak w większości są to jakieś browarki umiejscowione w garażach na takich peryferiach, że dotarcie tam wymaga niezłego wysiłku. W przypadku Palermo, miasta turystycznego z pięknymi zabytkami, przed wyjazdem tam oczekiwałem ich może...
          2025-04-24, 22:25
        • Shedao
          Pieszyce, Ogrodowa 28, Świat Alkoholi
          Shedao
          ... a dokładniej to Świat Alkoholi & Delikatesy Mięsne, czyli połączenie dość fantazyjne, no ale kimże jestem, żeby mówić innym jak mają prowadzić biznes

Niedaleko Bielawy, po drodze do Świdnicy, znajduje się oto taki przybytek, oferujący naprawdę sporą ilość...
          2021-06-07, 09:52
        • Prusak
          Włochy, Florencja, Borgo la Croce 64 r, Birreria Art. 17
          Prusak
          Lokal całkowicie pozbawiony pretensjonalności. Typowa piwiarnia miejska z luźną atmosferą. Pijący także na ulicy przed pubem, psy, dzieci, etc. Mało zachęcający kibelek. Na barze duża podkładka reklamowa... polskiego Artezana.
          Na kranach dziesięć piw: osiem z kraftowych browarów...
          2023-08-30, 12:12
        • pebejot
          Węgry, Győr, Széchenyi tér 7, Apátúr Sörház
          pebejot
          Nowy browar restauracyjny, taki nowoczesny, jakich mało na Węgrzech.
          Minibrowar znajduje się w samym centrum uroczego miasta Győr, otwarcie nastąpiło w 2021 roku.
          Spacer dworca kolejowego zajmuje kilka minut, jest to odległość 750 metrów.

W jednoprzestrzennym lokalu...
          2023-08-11, 14:58
        • Alkoneser
          Kolekcja kapsli (jedynie wypite samemu) + kolekcja alkoholi + wiele innych :)
          Alkoneser
          Cześć,
          moja kolekcja, w porównaniu z innym dostępnymi w internecie, przedstawia się dość nędznie, ale jest ku temu jeden ważny powód - zbieram kapsle jedynie z piw, które wypiłem sam.
          Jako, że kolekcja wystartowała w listopadzie 2019, a mnie się już udało uzbierać tych...
          2023-06-20, 14:01
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...