Piaseczno, Strusia 3A, Wiata Piwa

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9812

Piaseczno, Strusia 3A, Wiata Piwa

Nawet, jak na piaseczyńskie realia, sklepik położony nieco na uboczu.
    "Wiata Piwa" mieści się wewnątrz osiedla, w czymś w rodzaju podcieni, samo osiedle nieco dziwne .
    W niewielkim wnętrzu duży wybór piw rzemieślniczych, trochę piw zagranicznych, obecne są także inne alkohole.
    Pomocny pan sprzedawca, na plus, że nie próbuje na siłę opowiadać i przekonywać do jakichś piw, ale pogaworzyć można.
    Ceny albo warszawskie, albo "podwarszawskie" . Położenie sklepu powoduje, że albo ktoś wyjdzie z bloku w kapciach po dwie "tatry" , albo raczej przyjedzie specjalnie.
  • pajaczeq
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2017.08
    • 7

Polecam sklep trafiłem na to forum dopiero niedawno a piwem interesuję się bardzo długo teraz bardziej na poważnie Szukałem jakiegoś dobrego sklepu niedaleko miejsca zamieszkania i po przeszukiwaniu internetu okazało się że dosłownie mogę wyjść w papciach po piwo Sklep jest naprawdę na uboczu ale dość dobry asortyment i myślę że przez długi czas nie będę musiał nigdzie jeździć żeby przez długi czas codziennie degustować nowe piwo

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
      Lubrow, Sladkový
      darekd
      Czeski polotmavý lager, ale chmiele polskie (Iunga, Lubelski) a w składzie dodatkowo słód żytni (Lubrow chyba go uwielbia).
      Na dodatek nawiązująca do czeskiego nazwa jest błędna. Albo nazwa nawiązuje do słodu albo do piwowara. Jeśli tak, to powinno być raczej sladový albo sládkův...
      2025-04-14, 00:51
    • Prusak
      Nowa Wytwórnia, Imperialny Porter Bałtycki
      Prusak
      E: 24 Blg
      A: 10, 5%
      Jak na porter o takiej mocy dość pieniste, z utrzymującą się lekko ponad obrączką piany.
      Kolor ciemny, nieprzezroczysty.
      W aromacie niewiele, głównie czekolada, choć na ecie rekalmują kawę z pralinami, śilwkę, wiśnie i ciemny miód. Albo mnie...
      2025-01-03, 02:31
    • rohozecky
      Piaseczno, Fabryczna 18, Pub Baranek
      rohozecky
      Działający od paru miesięcy lokal na tyłach piaseczyńskiego bazarku. W lokalu przed laty działał bar piwny z Królewskim.
      Wystrój w założeniu miał być "rockowy", ale niestety fotele typu "ludwik" i kawiarniane stoliki robią nienajlepsze wrażenie.
      Z beczki...
      2019-12-20, 16:51
    • MateuszTyczka
      Pokoje Koszęcin
      MateuszTyczka
      Witam proszę rezerwować pokoje

Płatne u krecika
      90 zlotych za dzien

1.apartament (małżeńskie łóżko i kanapa rozkładana, można ewentualnie dać jedną dostawkę) więc zmieści 4-5 osób
      Z balkonem i aneksem kuchennym i grillem gazowym na balkonie...
      2024-07-23, 12:27
    • heckler
      Strážnice, Předměstí 397, Minipivovar Connor
      heckler
      Strážnice to małe miasteczko w kraju południowo morawskim. Małe, ale od 2023 roku posiadające już dwa browarki. Pierwszy Strážnický Slavjan, podobno był na sprzedaż, ale czy do tego doszło?? Czesi na swoich stronach piszą, że w styczniu tego roku był dostępny w firmowej knajpce....
      2024-05-10, 07:16
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...