Byłem w tym sklepie jesienią. Można w nim było kupić również brew-kity John Bull.
Warszawa, Al. Jerozolimskie 179, Piotr i Paweł (C. H. Blue City)
Collapse
X
-
Warszawa, Al. Jerozolimskie 179, Piotr i Paweł (C. H. Blue City)
Chciałem dodać wpis, ale widzę, że temat nie jest uruchomiony. Trochę to dziwne, albowiem na forum można przeczytać informacje o dziesiątkach sklepików, w których w zasadzie nie ma niczego ciekawego, a taki duży market jest pomijany. Przejdźmy jednak do rzeczy. W sklepie jest sporo piw polskich i zagranicznych, w większości są to gatunki znane (oczywiście w rozumieniu forumowiczów, a nie zwykłych konsumentów piwa). Od czasu do czasu zdarzają się jednak ciekawe okazy, i chociażby po to warto ten przybytek odwiedzać. Wczoraj np. napotkałem tam GABA Stouta w półlitrowych butelkach. Kupiłem także dwa rodzaje czeskiego piwa (butelki 0,5 l) z browaru Louny: světlý ležák i tmavý ležák (jasne i ciemne), których wcześniej nigdzie nie widziałem. Tydzień temu natknąłem się na Kamasutrę z GABA (wczoraj już go nie było). Wcześniej także udawało mi się często coś ciekawego znaleźć,
Piotr i Paweł mieści się w sąsiedztwie opisywanego już na forum specjalistycznego sklepu Piwiarnia Gambrynus.Comment
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Kłopotu nie ma, ale można by było chociaż zgłosić takową potrzebę za pomoca wykrzyknika przy postach do tego służącego lub napisać PWPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CezarNie wiem czemu, ale wyszukiwarka mi tego nie znalazła. Myślę, że nie ma wielkiego problemu i moderator zrobi z tym porządek.
Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DComment
-
O.K. Jeśli w przyszłości przytrafi mi się pomyłka, to na pewno tak zrobię.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MaggykKłopotu nie ma, ale można by było chociaż zgłosić takową potrzebę za pomoca wykrzyknika przy postach do tego służącego lub napisać PW
Comment
-
Obecnie jest promocja na litewski Porteris (2,99) oraz Stout Marstonsa (6,99). Poza tym dojechało sporo zestawów piw belgijskich. Dzięki temu Piotr i Paweł jest lepiej zaopatrzony niż pobliski specjalistyczny Gambrynus...Ostatnia zmiana dokonana przez docent; 2007-01-09, 20:49.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!Comment
-
Zgadza się. Sens istnienia Gambrynusa w tym momencie i w takiej postaci jest wątpliwy. Niewielki wybór piw zagranicznych, piwa krajowe z wysoką marżą, dwa kroki dalej konkurencja...niewiele czasu oni pożyją. No chyba że znów sciągną Chimeye odsprzedawane po dwie dychy...Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slavoy...i nie da się ukryć, że sporo tańszy.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
-
Nie bardzo tylko jestem wstanie zrozumieć ceny tych zestawów np. 0.75 Duvel-a + pokal kosztuje w PiP 120zł a kolega przywiózł mi taki sam z Brukseli za 5 euro. Przyznacie, że różnica w cenie znaczna.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docentPoza tym dojechało sporo zestawów piw belgijskich.Piwo czyni każdą czynność przyjemniejsząComment
-
Część dyskusji została przeniesiona tutaj.Ostatnia zmiana dokonana przez Maggyk; 2007-01-10, 13:28.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DComment
-
Wziąłem dziś ostatnią butelkę promocyjnego Porterisa. Widać piwko zasmakowało klienteli. Znów jest niepasteryzowany Grudziądz w dobrej cenie 2,20. Pojawił się fajny zestaw Westmalle dubbel+trippel+pokal za 45 pln. Wg mnie o dychę za dużo...Aha, z nowości są jakieś dziwne, chyba francuskie wynalazki. Butelkowane i korkowane jak szampan. Dla snobów chyba. Cena 80 pln za butelkę nie większą niż 0,75. Można też kupić z wiaderkiem na lód. Absurd...Dawać Chimaya!Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
-
To nie jest francuski wynalazek! To wielki belgijski specjał - piwo-szampan Deus z browaru Dubuisson, więc to wiaderko na lód jest jak najbardziej uzasadnione. W hurtowni we Wrześni za ok. 60 zł za butelkę 0,75l. Nie próbowałem ale może jak będę miał kiedyś nagły przypływ wielkiej gotówki...Tak dla referendum w sprawie usunięcia Ryszarda Grobelnego ze stanowiska prezydenta m. Poznania!Comment
-
Hmm, zajrzałem na stronkę browaru http://www.br-dubuisson.com/ i niczego przypominającego rzecz z PiP nie znalazłem...Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika snorreTo nie jest francuski wynalazek! To wielki belgijski specjał - piwo-szampan Deus z browaru Dubuisson, więc to wiaderko na lód jest jak najbardziej uzasadnione. W hurtowni we Wrześni za ok. 60 zł za butelkę 0,75l. Nie próbowałem ale może jak będę miał kiedyś nagły przypływ wielkiej gotówki...Ostatnia zmiana dokonana przez docent; 2007-01-26, 09:02.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem