popieram browar łódzki z całych sił, nie tylko na wyśmienity porter.
Łódzkie, Porter
Collapse
X
-
F C J P !
zażuwać czy zarzucić?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Bardzo dobry porter. Odpowiednio gesty, a zarazem nie nadmiernie slodki, alkohol niewyczuwalny (na puszce 8.4%, czyzby wersja bezalkoholowa ) Bardzo ladny zapach. Piana ok, ale okocimski mial lepsza. W mojej opinii najlepsze piwo z Lodzi, co najmniej 4.5 (2-5)Last edited by Gambrinus; 2002-10-12, 02:35.Popieraj małe browary!!!
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!Comment
-
degustowałem wczoraj w sklepie "na miejscu" wyrażny smak palonego karmelu, dla mnie nie za gorzkie ogólnie bardzo dobry porter na 5-
Rozgrzał mnie gdyż na podwórku panowało przenikliwe zimno w czasie degustacji.Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
PS. Królem porterów - protivinski Platan"W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.netComment
-
Jedno z najlepszych piw jakie kiedykowliek piłem. Szkoda, że w Warszawie dostępny jedynie z puszki.
Moja ocena: [4.875]To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
-
No i skąd mam wziąść tego porterka jak u mnie wcale nie ma piw z ŁodziBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
adam16 napisał(a)
No i skąd mam wziąść tego porterka jak u mnie wcale nie ma piw z ŁodziCatalunya es una nación y el Barça es un ejércitoComment
-
Proponuje więc jak najszybciej wybrać się do Łodzi - tam na pewno takie znajdziesz, a i ja będę miał okazję Cię poznać i oprowadzić po kilku knajpachComment
-
Kupiłem dzisiaj zimowy zapas w sklepie firmowym na ul. Orlej przylegającym do pięknej starej słodowni( miejsce idealne na urządzenie firmowej pijalni + muzeum łódzkiego piwowarstwa).
Na puszce (3,40 PLN) informacja o zawartosci alkoholu "do 8,4 % obj.). Na butelce (3,00 PLN)
"do 9,5 % obj".
W pierwszym przypadku komus się pomerdało w normach: patrząc w tabele Polskiej Normy nie zauważył, że dotyczy ona piw jasnych ( 22 Blg - alk. do 8,4 %)
Ktos, kto projektował etykietę do butelki zajrzał w tabele prawidłowo: piwa ciemne ( 22 BLg - alk. do 9,5 %)O!Nanobrowar Domowy "PiwU"Comment
Comment