Widawa, Rhino

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 15003

Ocena z ARTomatu

Kolor: jasno-słomkowy, do tego maślane zamętnienie, które mi nie przypadło [2.5]
    Piana: drobna, biała, opadała powoli ale zauważalnie [3]
    Zapach: lekko słodowy, lekki zapach cytrusowy plus delikatna wędzonka [3]
    Smak: jak na dość lekkie piwo było zbyt ciężkie, na pierwszy plan idzie mocna goryczka na wędzonej kiełbasie, w tle leciutkie cytrusowe akcenty na dość nieprzyjemnym drożdżowym posmaku. Nawet jestem skłonny uznać, że drożdże są bardziej natarczywe niż dymiony posmak. Całość niespójna, nie wiadomo na którym smaku się skupić [3]
    Wysycenie: troszkę za duże [4]
    Opakowanie: pita z beczki oraz w wersji beczkowej z peta, sam nie wiem jaką ocenę można dać za to opakowanie, wafli firmowych w lokalu nie było a pet jak pet [3.5]
    Uwagi: Dla mnie piwo do wypicia ale nie więcej niż 0.5l bez żadnych zachwytów. Większa ilość już zaczynala męczyć. Misz masz smaków, poplątanie z pomieszaniem, do tego produkt moim zdaniem nieskończony, zbyt mocno pracujące drożdże co organizm później sam weryfikuje.

Moja ocena: [3.05]

No i 10 zł za 0.5l to przesada za produkt takiej jakości
    Attached Files
    Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2013-08-10, 13:04.
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• makbeth
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2011.04
      • 80

Że też niektórym (a zwłaszcza tym, którzy coś tam samodzielnie próbują warzyć w domowym zaciszu) nie szkoda pieniędzy na te "polskie mikellery" Jakież to naprawdę dobre piwa za taką kwotę można kupić?

Comment

• sztetke
        Porucznik Browarny Tester
        • 2009.12
        • 355

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szczawik
        Moim zdaniem b. dobre piwo. Wygląd - jw.

W zapachu nie ma lipy - jest wyraźna wędzoność i wyraźna chmielowość. Inna sprawa, że to połączenie kojarzy mi się w aromacie trochę z brudnymi skarpetkami, a trochę z apteką. Na szczęście tylko trochę. Kolejne udane piwo kopyra i Frączyka.
        To mi przypomina tekst roku 2013 na browar.biz
        Gdy otworzylem je bardzo śmierdziało......... (za przeproszeniem gównem) ale no cóż zabutelkowałem to ... Po tygodniu chcialem sprawdzic jak to sie miewa i otworzylem 1 butelke
        Śmierdziało jak wcześniej ALE kiedy skosztowałem smak był dobry nawet bardzo najpierw troszkę słodowe a na konieć goszkie (MNIAM)

Comment

• wrednyhawran
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2010.07
          • 1784

Kolor: jasnożółty, opalizujący ze sporą ilością drobnych kłaczków.

Piana: Niewysoka i niezbyt trwała, za to ładnie koronkująca przy opadaniu, drobno i średnioziarnista.

Zapach: Dominacja nut wędzonych, kojarzących się ze stylem Grodziskim. Chmielowe akcenty jak najbardziej obecne, ale dość głęboko ukryte pod płaszczem wędzoności.

Smak: Bardzo zbalansowany. Jest wszystkiego po trochu. Lekka słodowa słodycz, wyraźna wędzonka oraz przyjemna chmielowa goryczka. Wszystko bardzo dobrze się przenika uzupełnia i współgra.

Odczucie w ustach: Piwko lekkie, orzeźwiające, bardzo pijalne. Wysycenie niskie, łagodne, nie wypełnia żołądka, pasuje do całości. Goryczka mocna, długa, zalegająca, przy finiszu nieco cierpka.

Przyjemne piwko pije się szybko

Comment

• pen
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2014.05
            • 97

Ocena z ARTomatu

Kolor: miodowo-slomkowy, moze byc [4]
            Piana: srednio-drobnopecherzykowa, srednio nietrwala, slabo oblepia... [3.5]
            Zapach: calkiem przyjemny- lekkie powiewy ogniska+cytrusy [4.5]
            Smak: lekka wedzonka (sliwki?), troche grejpfruta, mango, zywicy i chleba [4]
            Wysycenie: zdecydowanie za wysokie [3.5]
            Opakowanie: srednia grafika, krzywo naklejona etykieta, slaby kapsel, brak info o ibu, typach chmieli i slodow [3]
            Uwagi: warka do 08.08.2014. niezle ale nie porywa, szczegolnie za ta cene.

Moja ocena: [4.05]

Comment

• Glingorth
              Porucznik Browarny Tester
              • 2014.04
              • 283

Ocena z ARTomatu

Kolor: Miodowy, pod słońce jasno żółty, bardzo ładny, trochę zmętniony [5]
              Piana: Niewielka, ale utrzymuje się do końca [4]
              Zapach: Głównie wędzonka, potem dochodzi chmiel i nawet delikatne cytrusy czuć [4]
              Smak: Wędzonka z przyjemną goryczką, piwo bardzo pijalne, lekkie i szybko znika ze szklanki [4.5]
              Wysycenie: Dość wysokie, dzięki czemu dobrze się pije i fajnie orzeźwia [4.5]
              Opakowanie: Etykieta trochę nie pasuje do profilu piwa, chociaż starannie wykonana [3.5]
              Uwagi:

Moja ocena: [4.25]

Comment