Żywiec, Białe

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dyczkin
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2011.05
    • 3656

Mikko, Seta, ja Was nie rozumiem
    Pancernik, Ty też?
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

• Jimmy_jb
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2005.11
      • 911

Nie zrobiło na mnie wielkiego wrażenia. Jest poprawnym witbierem ale nie zachwyca. Niemniej jednak duży plus dla Żywca za wprowadzenie na rynek takiego piwa - na upały będzie dobre.
      Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański Słoneczna

Comment

• Seta
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.10
        • 6964

Moja ocena 3,35 to też nie jest zachwyt. Piwo pijalne i dobrze dostępne. W Pijalni Warki będzie dla mnie nr 1, bo przy porterze za długo nie posiedzę.

Comment

• Pancernik
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2005.09
          • 9808

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin
          Mikko, Seta, ja Was nie rozumiem
          Pancernik, Ty też?
          Bo my jesteśmy ultrasami wśród sekciarzy .
          A poza tym, ja się nie znam, prostym człowiekiem jestem...

Comment

• leona
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2009.07
            • 5853

Dyczkin przez ciebie naraziłem portfel na nieuzasadnione wydatki. Kupiłem Namysłów i Obołonia. Są słabsze od Białego i już!

Comment

• dyczkin
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2011.05
              • 3656

No cóż, dorosły jesteś
              No a ja zamierzam sie zmierzyć z trójcą z Żywca ponownie, muszę tylko oczyścić umysł
              Ostatnia zmiana dokonana przez dyczkin; 2014-03-26, 14:17.
              Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

• Mario_Lopez
                • 2009.08
                • 991

O kurcze, jeśli dla Was Ż. Białe jest lepsze od Obołonia Biłego to coś tu chyba nie gra.

Ja wiem, że ten wit srit Grupy Żywiec jest poprawny, orzeźwiający i bla bla bla, ale litości.

Obołoń jest ligę wyżej i przynajmniej jest prawdziwym Witbierem, a nie tworem którego nie da się określić czym jest na prawdę...
                Ostatnia zmiana dokonana przez Mario_Lopez; 2014-03-27, 10:43.
                Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
                Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...

EBE EBE

Comment

• KarlPopper
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2013.11
                  • 133

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mario_Lopez
                  O kurcze, jeśli dla Was Ż. Białe jest lepsze od Obołonia Biłego to coś tu chyba nie gra.

Ja wiem, że ten wit srit Grupy Żywiec jest poprawny, orzeźwiający i bla bla bla, ale litości.

Obołoń jest ligę wyżej i przynajmniej jest prawdziwym Witbierem, a nie tworem którego nie da się określić czym jest na prawdę...
                  Otóż to. Obołoń ma też wyrazisty smak, co o Żywcu Białym trudno powiedzieć...
                  Ostatnia zmiana dokonana przez KarlPopper; 2014-03-27, 13:55.
                  Live Craft. Die Punk.

Comment

• tanhayi
                    Kapral Kuflowy Chlupacz
                    • 2014.01
                    • 40

Ocena z ARTomatu

Kolor: Bardzo ładny słomkowy. [4]
                    Piana: Na początku dużo ale nie trwała, troszkę zostało na ściankach. [3.5]
                    Zapach: Cytrusowy ogólnie, mi podszedł bardzo. [3.5]
                    Smak: Bardzo fajne cytrusy, jak skórka z cytryny, lekko słodkie. [4]
                    Wysycenie: Kurcze..niby dobre, ale dałbym troszkę mniejsze, stałoby się bardziej wyraziste i bardziej pijalne. [3.5]
                    Opakowanie: Bardzo fajne, kapsel dedykowany, etykieta ładna, jasna...no ale nie porywa. [3.5]
                    Uwagi: Bardzo fajne piwko. Ocena stosowna do oczekiwań i stosowna do tego iż to koncern. Na pewno wrócę do niego w pewne któreś letnie gorące popołudnie.

Moja ocena: [3.725]
                    Herbatyzm jest kultem piękna, które daje się odnaleźć w codziennej, szarej egzystencji. Wdraża nam poczucie czystości i harmonii, tajemnicę wzajemnej życzliwości i romantyzmu ładu społecznego. W istocie swej jest uwielbieniem Niedoskonałości, nieśmiałą próbą osiągnięcia czegoś znośnego w naszym nieznośnym życiu.

Comment

• paff
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2012.03
                      • 23

na poczatku ladnie pachnie, troche za bardzo lemoniadowo potem te aromat uchodzi....i nie wiem gdzie ta pszenica, bo pachnie jak lager.... tylko lekkie nuty typowe dla pszenicy i drozdzy

taki 'summer cienkusz', pewnie w upalny dzien na sloneczne plazy w lebie albo mielnie wejdzie ze smakiem i pewnie sprawdze go do dorsza z frytkami, w kategorii wibier sie nie miesci, siki weroniki dobre na upał

mozna jednak dodac ze piwo nie jest trujace ani nawet mega meczace, typowo na upalny dzien, namyslow biale wygrywa, a obolon bile je miazdzy, a kormoran witbier jest dekady swietlne lepszy

Comment

• yaro74
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2012.09
                        • 2089

Ocena z ARTomatu

Kolor: cytrynowy, lekko mętny. [4]
                        Piana: średnio wysoka, nietrwała. [3]
                        Zapach: średniointensywny, kolendra, cytryna, słód. [4]
                        Smak: kwaskowy, słodowy, lekka kolendra i cytrusy. Piwo jest nieco wodniste i płaskie w smaku. [3]
                        Wysycenie: średnie. [4]
                        Opakowanie: podoba się mi jak pozostałe z tej serii. [4]
                        Uwagi:

Moja ocena: [3.5]

Comment

• toto
                          • 2006.12
                          • 949

Ocena z ARTomatu

Kolor: bladożółty, mętny, ale prześwitujący [4.5]
                          Piana: dość wysoka, z czasem coraz bardziej gruboziarnista, trwała, trochę oblepia szkło [4]
                          Zapach: kolendra, cytrusy, lekka żywiczność, trochę sztuczny [3.5]
                          Smak: grejpfrut, nieco kolendry, ostre odczucie, dość agresywne w przełyku, całość na wyraźnej słodowo-landrynkowej podbudowie (ujawniającej się po przełknięciu) [3]
                          Wysycenie: duże, odpowiednie do stylu [4.5]
                          Opakowanie: tłoczona butelka zwrotna, kapsel dedykowany, nieregularna jasnopopielta etykieta z datą 2014, są podstawowe dane (w sumie miejsce warzenia też), w składzie zwraca uwagę "aromat naturalny", brak natomiast drożdży i pszenicy oraz określenia czy to dolna, czy górna fermentacja (niemal pewne że dolna) [2.5]
                          Uwagi: Do 18.08.2014. Przeciętne, ale spokojnie do wypicia. Mimo, że to nie wit (inny zasyp, aromaty zamiast skórek cytrusów), to jednak smakuje podobnie.

Moja ocena: [3.4]

Comment

• leona
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2009.07
                            • 5853

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mario_Lopez
                            [...]

Jeśli uznamy, że prawdziwy wit powinien mieć w zasypie niesłodowaną pszenicę i nie zawierać sztucznych zmętniaczy to to Biłe nie jest prawdziwym witem

Comment

• KDWG
                              • 2014.03
                              • 143

Ocena z ARTomatu

Kolor: Słomkowy, ew. blady żółty. Całość zmętniona. [4]
                              Piana: Drobna, biała i ku zaskoczeniu naprawdę trwała, bowiem zostaje z nami do samego końca. Do tego oblepia szkło. [4]
                              Zapach: Niby poprawny dla stylu - cytrusowy, lekko zbożowy, są jakieś banany, trochę drożdży, a w tle kolendra. Całość jednak nieco zbyt wygładzona, za mało intensywna. [3.5]
                              Smak: Podobnie jak w przypadku zapachu, jednak tutaj owo wygładzenie daje się bardziej we znaki. Mimo owocowo-ziołowej podstawy, podbitej lekką chlebowością i posmakami drożdżowo-zbożowymi, całość sprawia wrażenie pustej. Tylko lekki kwasek sprawia, że pamiętamy o nim 3 minut po wypiciu. I tyle. [3.5]
                              Wysycenie: Jak dla mnie ok - nie męczy, ani nie osiada na żołądku. Choć mnogość bąbelków mogłaby sugerować, że jest za duże. [3.5]
                              Opakowanie: Ładne, całość zawiera podstawowe informacje. Kapsel dedykowany. [4]
                              Uwagi: Do 19.08.14. Spore i pozytywne zaskoczenie. Na ten moment może stanowić fajną (i tańszą) alternatywę. Pal to licho, że pod koncernową postacią.

Moja ocena: [3.6]
                              Ostatnia zmiana dokonana przez KDWG; 2014-04-02, 12:52.
                              So let it be written | So let it be done | To kill the first born pharaoh son | I'm creeping death! | Come crawling faster | Obey your master | Your life burns faster | Obey your master | Master!

Comment

• PociungWidmo
                                • 2012.11
                                • 109

Ocena z ARTomatu

Kolor: Bladożółty, zbyt klarowne jak na moje oczekiwania. Chyba nie o to jednak chodzi w witbierze. [2.5]
                                Piana: Całkiem obfita lecz nie wytrzymała zbyt długo. [3.5]
                                Zapach: Kwiatowo-owocowy, raczej średnio intensywny. [3.5]
                                Smak: Wodniste, kwaskowate o powiedzmy owocowo-cytrynowym charakterze. Całość raczej bez wyrazu. Pijalne ale bez uniesień. [3.5]
                                Wysycenie: Średnie, mi pasuje. [4]
                                Opakowanie: Chyba najlepsza strona tego piwa. Butelka zwrotna z wytłoczonymi żywieckimi motywami, ciekawa stylistyka zarówno etykiety jak i całej serii nowych Żywców. Od strony informacji jest całkiem nieźle, podany ekstrakt, skład i zarys stylu. Tylko ten aromat naturalny w składzie trochę mi nie podpasował. [4.5]
                                Uwagi: Namysłów Biały bije Żywca na głowę w tym segmencie. W cenie 2.79 nawet niezła alternatywa jeśli do wyboru same koncerniaki, w innych przypadkach raczej nie będę powtarzał.

Moja ocena: [3.525]

Comment