Kolor: Jak na pilsa przystało, klarowne złoto. [4.5] Piana: Gęsta i długo się utrzymuje. [4] Zapach: Trochę za delikatny, słodowość i chmielowa ziołowość. Aromat jest przyjemny, ale przydało by się troszkę więcej nut słodowo chmielowych. [3.5] Smak: Ziołowa goryczka, przyjemna delikatna i nienachalna słodowość co w rezultacie daje fajny okrągły smak. Przyjemnie orzeźwia, jednak goryczka mogła by być trochę wyraźniejsza, w końcu to pils. [4] Wysycenie: W porządku. [4] Opakowanie: Pite z beczki, ale grafika fajnie wygląda, prosta i konkretna. [4] Uwagi: Ocena spisana z notatek, piwo pite pod koniec stycznia we Wrocławskiej Marynce. Dobry pils w sam raz na początek imprezy
Kolor: Ciemnozłoty, mętny.
Piana: Biała, średnio obfita, niezbyt gęsta, średnio trwała. Opada do kożucha mocno oblepiając szkło.
Zapach: Chmielowy, ziołowo-owocowy, lekko kwiatowy.
Smak: Średnio treściwe. Niezła podbudowa słodowa i wyraźne, ziołowo-owocowe posmaki chmielowe. Minimalna, orzeźwiająca kwaskowatość. Goryczka średnio niska do średniej, lekko pozostająca.
Wysycenie: Średnio niskie do średniego.
Ogółem: Bardzo dobre.
Uwagi: Pite w wersji lanej.
Piwo z datą do 18.06- straszny kwach tydzień przed upływem terminu(co przy miesięcznym terminie nie jest wcale jakoś stare piwo). Prawdopodobnie warka zakażona. Napisałem do browaru, zobaczymy co odpowiedzą.
Piwo z małego browaru restauracyjnego w Görlitz, 100m od pieszego mostu granicznego. Określane jest jako czeski Pils. Alkohol 4,7%, ekstraktu brak, jest za to informacja o zalecanej temperaturze serwowania wynoszącej 6-7 stopni. Piwo jest mętne, co jest zaskakujące, jak na Pilsa. Zapach bardzo...
Dziwny ten pils. Słodki. W tle nuty goryczkowe, ale naprawdę marginalne. Jako mieszkaniec Niemiec, nie jestem nauczony takich pilsów. Kolejny polski pils z woltażem 6%. Przecież to jest absurd i nie spełnia definicji tego gatunku. Barwa złota. Piana została. Zapach ziołowy, chmielowy. Tylko...
Comment