Kolor: Złoty zamglony. [4] Piana: Biała, bardzo drobna, dość wysoka i trwała. [4] Zapach: Chmiel z akcentem słodowym i lekkim owocowym. [4] Smak: Fajny . Orzeźwiający, lekko ściągający kwasek, po lekkim ogrzaniu doszlusowuje chlebek . [4] Wysycenie: Średnie. [4] Opakowanie: Szklaneczka 0,33 z logo browaru, wafelki na stolikach. [4] Uwagi: Bardzo sympatyczne, niby proste, lecz urzekające piwo SESYJNE .
Jestem mocno zdziwiony, że nikt go wcześniej nie ocenił...
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
Święto piwa w centrum miasta. U dziesiątek wystawców będzie można spróbować piw regionalnych, rzemieślniczych, smakowych, z procentami, a nawet i bez! Dla każdego, coś dobrego.
Wszystko wzbogacone programem artystycznym, dopełnionym smacznym jedzeniem i wyjątkową zabawą
Miejsce Mikołajek Winestone Szczecin
- Mikołajkowa Degustacja Piwa z Browarem Gryfus;
- Pasjonaci ze szczecińskiego Browaru Gryfus opowiedzą o różnorodności stylów piwa, tajnikach procesu warzenia oraz bogactwie piwnej kultury;
- Możliwość zgłębienia tajników piwowarstwa....
Comment