Opalizujace, rześkie z solidną acz nie za dużą i nie zalegająca Goryczka. W aromacie chmiel amerykański słabo wyraźny. Bardziej kwiatowy i zywiczny. Dobre piwo, choć ten chmiel ciut za słaby w aromacie.
Kolor: Jasno-pomarańczowy, mętny. [4] Piana: Całkiem obfita, jasnobeżowa, drobnopęcherzykowa, trwała. [4.5] Zapach: Lekko kwaskowy, delikatnie chmielowy - chyba kwiatowy, odrobinę jasnych słodów, bardzo słaby pod względem intensywności. [3] Smak: Lekko kwaskowy, ale i słodkawy, ponad średnia pełnia, od chmielu zaś jest cytrusowo-kwiatowe z lekką nutą żywiczną, średnio-wysoka goryczka, średnio długa, prawie że zalegająca. [3.5] Wysycenie: Średnie - pasuje. [4] Opakowanie: Brzydka etykieta, za to mamy pełny skład. [2.5] Uwagi: Dziwne piwo ze względu na kwasek, który nie wynika z zepsucia się piwa, lecz z zastosowania słodu zakwaszającego. Co prawda wypiłem całe, ale nie do końca trafiło w moje gusta. Warka do 30.06.2017.
Kolor: Pomiędzy słomkowo-złotym a pomarańczowym. Wrażenie psuje spora ilość pływających drobinek [3.5] Piana: Biała, lekko przybrudzona. Drobna, długa [4.5] Zapach: Nie za mocny. Ot na tyle, żeby poczuć kwiatki i trochę żywicy. Błąka się też landrynkowy owoc i tani, słodki 'szampan', i słód zakwaszający, jakbym wziął garść z worka [3.5] Smak: Pierwszy łyk - wodnistość, drugi - goryczka.
Słodowa baza jest ale "ucieka" i pozostaje posmak stronga, z wyraźnym alkoholem [3] Wysycenie: Średnie [4] Opakowanie: Sporo informacji ale etykieta brzydka... jak nie wiem co? [3] Uwagi: Nieudane piwo
Černilov to gmina w Czechach, w powiecie Hradec Králové i to tam w kwietniu 2022 roku został otwarty browar Gryf. Właścicielem i sladkiem zarazem jest sympatyczny, były piwowar domowy Robert Čáp.
Browar mieści się w byłym, przebudowanym garażu na prywatnej posesji, gdzie również...
Comment