Kolor: złocisty wpadający w bursztyn [4.5] Piana: biała, gęsta, drobna, opada powoli [3.5] Zapach: leciutki, słodowo-chmielowy [3.5] Smak: dość pełne i treściwe, dominuje goryczka, średnio umiarkowana, nie zalegająca, minimalny posmak owoców (brzoskwinie), koniec zwieńczony fajną zbożową bazą [4] Wysycenie: odrobinkę za dużo [4.5] Opakowanie: średniej urody etykieta, firmowy kapsel [4] Uwagi: Bardzo fajne zwykłe piwko, bez udziwnień i cudaków
Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2016-10-15, 17:15.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Aromat - początkowo żywiczno owocowy chmiel. Owoce nieco słodsze, tropikalne, coś jak ananas, liczi, potem kokos (ale to może wraz słodszą owsianą nutą, bo owsa sypnęli w postaci słodu i płatków)
Zawsze mam problem z nazwą i mimo, że często jeżdżę z trafieniem tam Ale jak już wjedziesz w ul. Sportową, a ma ona różne odcinki to już wiesz, że jesteś na miejscu.
Przy samym browarze jest sklepik. Ja browar zwiedzałem przed zlotem w Bałtowie, ale warto tam zajrzeć...
A: 4, 3%
Barwa ładna, przepisowa, opalizująca brązowo- czerwonkawa.
Piana początkowo obfita, opada doś szybko, osadza się warstowo na szkle.
W zapachu nuty deserowe, melanoidynowe, lekko biszkoptowe i chmiel. Do tego jakby leciutkie masełko.
W smaku nuty chmielowo-ziołowo-deserowe,...
Comment