Kolor: Złoty klarowny. [4] Piana: Biała, drobna, ale niewysoka i nietrwała. Dla lagera to poruta... [2.5] Zapach: Na początku chmiel, ale zaraz potem słód i landrynkowate owoce. [3.5] Smak: Dominuje niezbyt intensywna goryczka, w tle posmak słodowy i echo metaliczne. [3.5] Wysycenie: Wysokie, dla mnie na granicy akceptowalności, nawet dla lagera. [4] Opakowanie: Prosta, szarobura, kompletnie bez wyrazu. Ani złota, ani pociągu. Kapsel browaru. [3.5] Uwagi: Przeciętny lager, można wypić, pewnie po całym dniu machania kilofem czy szpadlem przy poszukiwaniu tego złota smakuje lepiej... .
Ekstrakt 10.9*, alko 4,5%
Chmiele: Magnum i Lubelski.
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - trochę było.
Gaz - średni.
Barwa - złoto.
Aromat - zbożowość z nutą chmielu.
Smak - lekko...
Skoro wyraźnie napisano, że piwo jest pasteryzowane to już mamy tu inne piwo niż przez ostatnie lata i chyba zasługuje na nowy wątek.
Dodatkowo na kontrze widzimy informacje "filtrowane, poddane mikrofiltracji".
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
Comment