Kolor: Mahoń, klarowne. [4.5] Piana: Obfita ale szybko opada nie pozostawiając śladu na szkle. [3] Zapach: Zatykający, przesadzony aromat do grzańca. Idealnie przykrywa wszystko co piwo ma do zaoferowania. [2] Smak: Słodkie, ulepkowate w najgorszy z możliwych sposób - jakby ktoś wsypał połowę cukierniczki i zamieszał. Poza tym oczywiście sztuczny aromat i chemiczny posmak. [2] Wysycenie: Wysokie, zapychające. [2] Opakowanie: Fajna etykieta, dokładny skład. [4.5] Uwagi: Warka 25.08.16 Coś strasznego. Piwopodobny ulepek. Szczerze odradzam.
Kolor: Brązoworubinowy klarowny. [4] Piana: Kremowa, drobna, wysoka, średniotrwała. [3.5] Zapach: Korzenny zdecydowanie, poza tym nic więcej... [3] Smak: Karmel i korzenne przyprawy, zdecydowanie za słodki... . [3] Wysycenie: Średnie. [4] Opakowanie: Puszka 0,33, "czaszkoośmiornica" w kapeluszu, kojarzy się z "Piratami z K." [3.5] Uwagi: Przesadnie korzenny i zbyt lepkosłodki ciemniak. Nie polecam, chyba, że ktoś lubi pić przesłodzony piernik... .
Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
Ekstrakt 10.9*, alko 4,5%
Chmiele: Magnum i Lubelski.
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - trochę było.
Gaz - średni.
Barwa - złoto.
Aromat - zbożowość z nutą chmielu.
Smak - lekko...
Piwo kupiłem w puszce na stacji benzynowej w Zgorzelcu za 2,5zł. Parametry: alkohol 4,4%, ekstrakt 11,8%. Podany pełny skład. Piwo bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło. Ładna, złota barwa, fajna piana z dobrym lacingiem. Zapach chmielowo-metaliczny. Smak bardzo przyjemny, rześki, czuć chmiel,...
Comment