Nepomucen, [Nepomucen][Birbant] NeBir

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kaczka116
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2015.10
    • 1351

    #1

    Nepomucen, [Nepomucen][Birbant] NeBir

    Piwo gotowe do oceny
    Nie mów hop zanim nie nachmielisz
    Untappd
  • leona
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2009.07
    • 5853

    #2
    Ocena z ARTomatu

    Kolor: Pomarańczowe, mętne [4]
    Piana: Drobna, średniowysoka, krótka [3.5]
    Zapach: Goździkowo-pieprzowy, drożdżowe klimaty belgijskie z nutką rozmarynu (sic!). Ślady żywicznego mango albo rozmarynu [4]
    Smak: I cierpkie, i słodowe w pierwszym odbiorze. W kolejnej fazie zalegająca goryczka, nasuwająca skojarzenie z mocnym piwem belgijskim, przesłania wszystko [3]
    Wysycenie: Średnie [4]
    Opakowanie: Grafika typowa, trochę już opatrzona ale za to charakterystyczna. Pełny skład i obfite informacje, włącznie z typem drożdży [4]
    Uwagi: Nawet ciekawy aromat ale smak trudny, niezbyt zachęcający do skończenia szklanki

    Moja ocena: [3.55]

    Comment

    • von_scheisse
      Porucznik Browarny Tester
      • 2012.02
      • 488

      #3
      Ocena z ARTomatu

      Kolor: Pomarańczowe, mocno mętne. Na dnie butelki dużo osadu. [4]
      Piana: Dość obfita i przez kilka pierwszych sekund nawet ładna. Błyskawicznie jednak zaczyna się dziurawić, powstają coraz to większe bąbelki. Po krótkiej chwili redukuje się praktycznie do zera. [3.5]
      Zapach: Bananowo-tropikalny. Dość ciężki. [4]
      Smak: NEBIR smakuje jak sok bananowo-tropikalny. Od razu kojarzy mi się z jakimś Kubusiem . Fajnie zaznaczony ananas. Z tej całej owocowości ciężko wyodrębnić aromaty chmielowe i z IPA tak naprawdę została jedynie wyraźna, ale przyjemna goryczka. [4]
      Wysycenie: Wysokie. [4]
      Opakowanie: Bardzo ładne, komplet informacji na etykiecie [4.5]
      Uwagi: Data przy­dat­no­ści: 02.04.2017 r.

      Moja ocena: [3.975]
      Chmielnik Jakubowy - blog o piwie:
      http://www.chmielnik-jakubowy.pl
      https://www.facebook.com/chmielnik.jakubowy/

      Comment

      Related Topics

      Collapse

      • anteks
        Birbant, Dixans
        anteks
        Birbant Dixans Black IPA
        Piwo ciemne niefiltrowane pasteryzowane 15,5 blg 6,5% alko
        Słody Pale Ale, żytni, pszeniczny, pale chocolade, chocolade, simpson drctm
        chmiele Birbant Książęcy, Citra Mosaic & Zeus hopped
        2025-02-11, 21:51
      • darekd
        Nepomucen, Nepo No Title
        darekd
        Mam problem z wpisaniem tytułu, bo browar najwyraźniej chciałby zapomnieć o nazwie Nepomucen, ale firma tak jest zarejestrowana...

        Quadrupel w półlitrowej puszce, hm...

        24,5% ekstr.
        10,5% alk.

        Po otwarciu puchy poczułem galaretkę malinową z odrobiną...
        2024-11-29, 01:44
      • darekd
        Nepomucen, Crazy Lines #43 Pacific Dream
        darekd
        West Coast IPA chmiel: Motueka, Nelson Sauvin

        7,5% alk.
        16,5 ekstr.

        Aromat - przede wszystkim ubogi z lekkimi nutami cebulowo-czosnkowymi i jakimiś łagodnymi cytruskami
        Piana - wysoka, umiarkowanie trwała, ale z długim kożuszkiem, zostaje na szkle
        Barwa...
        2024-03-12, 21:46
      • Javox
        Nepomucen [Nepomucen & Gwarek], Dankadelic
        Javox
        Cold IPA

        Chmiele: Idaho 7, Simcoe, Amarillo.
        Ekstrakt 11*, alko 4.9%, goryczka 3/5.

        Piana - nie opadła od razu.
        Lacing - sporo.
        Gaz - średni.
        Barwa - zamglony jasny żółto pomarańczowy.
        Aromat - mango, cytrusy około pomarańczowe z dziką...
        2023-12-02, 18:54
      • Javox
        Nepomucen, New Yorker APA
        Javox
        APA z alko 4.8%

        Piana - więcej na początku potem prawie pełna warstewka.
        Lacing - sporo.
        Gaz- średni.
        Barwa - zamglony jasny pomarańczowy, blady.
        Aromat - cytrusy.
        Smak - słodkawe potem z czasem słodsze, jasne owoce z lekkimi cytrusami, gruszkowy, lekka...
        2024-10-31, 14:44
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...