Kolor: Ciemnozłoty, klarowny. [5] Piana: Średnio obfita, biaława, drobnopęcherzykowa, niespecjalnie trwała, przyzwoicie zdobi szkło. [3.5] Zapach: Słodki, lekko miodowy, trochę kwiatów i owoców. [3.5] Smak: Słodowy i drożdżowy: pieprzno-przyprawowy, sporo niegryzącego alkoholu, lekko owocowy, pełny, goryczka niewysoka. [3.5] Wysycenie: Średnio-niskie - powinno być wyższe jak na ten styl. [3.5] Opakowanie: Etykieta, typowa dla BNJ, całkiem dokładny skład(choć brakuje w nim cukru, który prawie na pewno był wykorzystany przy produkcji), nie podano ekstraktu. [3.5] Uwagi: Niewiele piw wypiłem w tym stylu, a to wydawało się w porządku, choć mogłoby być bardziej owocowe, wadliwe nie jest, tylko nieźle alkoholowe, przez co pod koniec zaczyna męczyć. Warka do 07.11.2017.
Kolor: jasny, złocisty [3.5] Piana: jasna z drobnych pęcherzyków, niezbyt intensywna, opadła szybko do krążka. [3] Zapach: estrowy, lekko orzeźwiający. Białe owoce, drożdże i minimalnie chmiel. Z czasem wychodzi alkoholowość. [3] Smak: wręcz szampan. Wysokie wysycenie połączone z butami słodowymi, trochę estrów i drożdży. Gryczka ziołowo-alkoholowa, lekko piekąca. Alkohol wszystko tu niweczy. Picie tego piwska staje się z czasem męczące. [2.5] Wysycenie: w okolicach średniego [3] Opakowanie: Poprawne, dobre info na kontrze. [3.5] Uwagi: Porażka i tyle.
Trauma po spożyciu "tego" minęła... mogę coś napisać
A po prawdzie przypadkiem trafiłem na te opisy i przypomniałem sobie że ja też to piłem.
Znalazłem opis i fotkę... będzie coś więcej w tym temacie dla potomnych!
Piana - była średnia i opadła do warstewki.
Lacing - sporo.
Barwa - bursztyn.
Gaz - średni.
Aromat - strong belgijski, alkoholowy.
Smak - słodkawa owocowość belgijska, morelka suszona, mocna alkoholowość.
Jestem studentem architektury, w tym roku będę realizował swój dyplom inżynierski, którego tematem będzie browar restauracyjny na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej.
Prowadzę właśnie analizy, które pomogą mi wybrać lokalizację pod projekt, dlatego chciałem prosić...
Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
Aromat - po stronie słodów jest nugat, czekolada i lekko palone nuty, chmiel daje łagodne nuty żywiczne z odrobiną cytryny lub trawy cytrynowej
Piana - skąpa,...
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - sporo typu "firankowego".
Gaz - średni.
Barwa - jaśniejsze złoto.
Aromat - lekko metaliczne, słodowe i kukurydza.
Smak - lekko słodkawe, płona - gorzkawa zbożowość...
Cześć.
Robiłem już piwo z brewkitu w poprzednich latach kilkanaście razy i zawsze wychodziło super tzn. takie jak lubię podobne w smaku do Niemca czy Czecha lagery pilsnery i pilsy.
Wiem, że dodawanie cukru zamiast ekstraktu słodowego pogarsza smak i u mnie też tak było,...
Comment