Z niską, choć drobno-oczkową pianą, silnie karmelowym zapachem i smakiem. Lekko wyższe wysycenie by się przydało, dla zwiększenia orzeźwienia. Ocena, w granicach 3,675
Volenti Non Fit Iniuria//Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Według kodu EAN na etykiecie (5905669783743), piwo to należy do portfolio browaru (kontraktowego) Brokreacja. Wygląda więc na to, że browar Lulu (Lulu Craft Beer) nie istnieje, a jest to jedynie projekt Brokreacji adresowany do kobiet. Nie znalazłem nigdzie na ich stronach (strona internetowa lulubeer.pl, profil Lulu Craft Beer na Facebook'u) jednoznacznego stwierdzenia, że są browarem kontraktowym.
Aromat - po stronie słodów jest nugat, czekolada i lekko palone nuty, chmiel daje łagodne nuty żywiczne z odrobiną cytryny lub trawy cytrynowej
Piana - skąpa,...
Černilov to gmina w Czechach, w powiecie Hradec Králové i to tam w kwietniu 2022 roku został otwarty browar Gryf. Właścicielem i sladkiem zarazem jest sympatyczny, były piwowar domowy Robert Čáp.
Browar mieści się w byłym, przebudowanym garażu na prywatnej posesji, gdzie również...
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - sporo typu "firankowego".
Gaz - średni.
Barwa - jaśniejsze złoto.
Aromat - lekko metaliczne, słodowe i kukurydza.
Smak - lekko słodkawe, płona - gorzkawa zbożowość...
Cześć.
Robiłem już piwo z brewkitu w poprzednich latach kilkanaście razy i zawsze wychodziło super tzn. takie jak lubię podobne w smaku do Niemca czy Czecha lagery pilsnery i pilsy.
Wiem, że dodawanie cukru zamiast ekstraktu słodowego pogarsza smak i u mnie też tak było,...
India Export Porter uwarzony we współpracy z Marcinem Chmielarzem (Mason) i jego firmą Marjot.
I to w zasadzie tyle informacji na temat czego mamy się spodziewać, a co zostało napisane na ecie.
Comment