Cześć.
Robiłem już piwo z brewkitu w poprzednich latach kilkanaście razy i zawsze wychodziło super tzn. takie jak lubię podobne w smaku do Niemca czy Czecha lagery pilsnery i pilsy.
Wiem, że dodawanie cukru zamiast ekstraktu słodowego pogarsza smak i u mnie też tak było,...
Piwo jest kontynuacją Gayant, Abbaye de Vauclair Blonde . W 2017r przeniesiono browar z Douai do Arques i zmieniono jego nazwę z Les Brasseurs de Gayant na Brasserie Goudale (za Wikipedia).
Piwo zakupione w Lidlu w Nowym Targu. Butelka 0,75l. Moc 6,5%, ekstrakt? Kolor ciemny złoty. Piwo...
Aromat - słodowy, po otwarciu karmel z czekoladą, po przelaniu do szkła ciastka kakaowe przechodzące w razowy chleb/pumpernikiel
Piana - średnia, takaż...
Cześć,
dawno nie warzyłem jednak planuję coś upichcić. Powoli się przygotowując znowu wróciłem do tematu który mnie nurtuje od dłuższego czasu. Mianowicie czystość butelek do których rozlewane jest piwo. Mianowicie chyba jak każdy piwowar korzystam powtórnie z butelek z piw które...
Comment