Piwo porządne. Jak się doda przygody, które trzeba przejść żeby je zdobyć, jego walory można jeszcze lepiej docenić. Dostępne też w butelce w browarze.
Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2019-05-06, 09:25.
Kolor: Jasnozłoty (cytrynowozłoty), opalizujący. [4] Piana: Biała, drobna, dość wysoka i trwała. [4] Zapach: Chlebek, delikatny powiew cytrusów, owoce, chmiel i słód. Bardzo porządny, oldskulowy wręcz. [4.5] Smak: Goryczka z lekkim pestkowym akcentem, w dalekim tle posmak owoców i zboża/słodu. [4] Wysycenie: Dość wysokie, w paszczy musuje i podkreśla orzeźwiający walor napoju. [4] Opakowanie: Biała eta ze standardowym dla browaru motywem na tarczy. Piwo nazywa się PIWO GRODZKIE. PILS. [4] Uwagi: Może jestem nieco zmęczony po wyjazdowym weekendzie, ale piwo weszło mi... sesyjnie, po prostu .
Piwo z małego browaru restauracyjnego w Görlitz, 100m od pieszego mostu granicznego. Określane jest jako czeski Pils. Alkohol 4,7%, ekstraktu brak, jest za to informacja o zalecanej temperaturze serwowania wynoszącej 6-7 stopni. Piwo jest mętne, co jest zaskakujące, jak na Pilsa. Zapach bardzo...
Dziwny ten pils. Słodki. W tle nuty goryczkowe, ale naprawdę marginalne. Jako mieszkaniec Niemiec, nie jestem nauczony takich pilsów. Kolejny polski pils z woltażem 6%. Przecież to jest absurd i nie spełnia definicji tego gatunku. Barwa złota. Piana została. Zapach ziołowy, chmielowy. Tylko...
Comment