Kolor: Brązoworubinowy klarowny. [4] Piana: Kremowa, drobna, średniowysoka i trwała. [3] Zapach: Słód, karmel, ślad wędzonki i... susz na kompot wigilijny (pite w wigilię Wigilii ). Śliwka. [4] Smak: Słodki w kierunku ulepka... Lekki posmak śliwki. Eeee... [3] Wysycenie: Niewysokie. [4] Opakowanie: Niby w serii "po godzinach', ale jakaś ta eta taka... byle jaka. No, po prostu brzydka i mało czytelna. [3.5] Uwagi: Ech, liczyłem na coś w stylu koźlaka. Na dodatek wędzonego... O ja, goopia c*pa...
Niby "po godzinach" a dodali do zwykłego do bólu swojego koziołka troszkę śliwek i tyle
To samo z Porterem Chilli. Wzięli zwykły GIP (który ostatnio nawet nie smakuje jak zwykły porter bałtycki) i dodali papryczek
Szaleństwo
Kolor: Miedziany, piwo jest klarowne. [4] Piana: Kremowa, niezbyt wysoka, ale powoli opada i jest gęsta. [3.5] Zapach: Na pierwszym planie wędzonka, na drugim planie wędzonka, a na trzecim planie wędzona śliwka. Nie wiem jak to ocenić, ale wiem, że wędzonka jest bardzo wysoka. [4] Smak: Treściwe, słodkie, wędzonka serowa, brak goryczki, suszone owoce jak śliwka oczywiście. [4] Wysycenie: Średnie. [4] Opakowanie: Moim zdaniem najgorsza etykieta z serii Po Godzinach, na plus w miarę dokładny skład i kapsel z serii. [3] Uwagi: Piwo mi smakowało, najwięcej jest wędzonki, potem śliwki, a najmniej koźlaka. Najlepiej spożyć przed 07.06.2020.
Kiedyś był Saison na Madagaskar (niestety parametrów nie pamiętam), ale po lekturze tamtego wątku: https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...-na-madagaskar
wiem, że był z dodatkiem przypraw: aframonu madagaskarskiego, skórki bergamotki, pomarańczy...
Aromat - dość wyraźny aromat chmielu z nutą cytrusową, trochę słodu
Piana - zdecydowanie wysoka, trwałą, długi kożuszek, zostaje na szkle
Barwa - zamglone złoto
Wysycenie - średnie, musujące...
7zł w Carrefour, ale schowany. 8vol, słody wędzony bukiem i olchą. Na pierwszy niuch suszone owoce, żurawina, jabłko, śliwka. Wędzonka jest ledwo zaznaczona w smaku, za to dominantą jest dym jak w whisky z Islay. W smaku porter goryczkowy, dymny i taniczny. Bardzo przyzwoite piwo.
Comment