Kup sobie nowa Warke warzona w Zywcu, od razu zmienisz zdanie.
Warka, Strong
Collapse
X
-
Po raz któryś tam z kolei dałem szansę temu piwku od kiedy się pojawiło na rynku. I smakowało mi jak herbata. Lubię herbatę ale nie słodzę . Aa to właśnie była słodzona herbata. Jak czytam moje posty z początku to mi wstyd. Nie wiem tylko czy za siebie czy za Producenta.Andro z wyspy jednej takiej.
http://www.bahama.uznam.net.pl/Comment
-
A przypatrzyles sie choc producentowi??? Piwo ktore piles bylo piles bylo wyprodukowane przez Browary Warka. Przyjrzyj sie i kup piwo warzone w Zywcu. Zapewniam Cie, ze jesli nie lubisz slodkiego piwa, bedzie Ci smakowac. Byc moze wiekszosc braci piwnej uzna mnie za dziwnego czleka, lecza ja wciaz bede bronil swego zdania.ANDRO napisał(a)
Po raz któryś tam z kolei dałem szansę temu piwku od kiedy się pojawiło na rynku. I smakowało mi jak herbata. Lubię herbatę ale nie słodzę . Aa to właśnie była słodzona herbata. Jak czytam moje posty z początku to mi wstyd. Nie wiem tylko czy za siebie czy za Producenta.Comment
-
Jest to niezwykle urokliwe i delikatne w smaku piwo acz kolwiekl całkiem mocne. Życze miłej konsumcji dobrze schłodzonego (ciepłe traci swoje walory).
Moja ocena: [4.75]
---------------
Ocena usunieta z rankingu.
Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu.
Art, Admin
---------------
Comment
-
Najochydniejsze piwo jakie w życiu piłem... Smak, czyli to co w piwie najważniejsze psuje i tak bardzo średnie wrażenie ogólne...
Moja ocena: [1.4]
---------------
Ocena usunieta z rankingu.
Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu.
Art, Admin
---------------
Comment
-
Kiedyś bardzo lubiłem to piwo... Potem gust zaczął mi się troche zmieniać, po pierwsze zacząłem unikać koncerniaków, po drugie przestały mi smakować piwa mocniejsze (za wyjatkiem koźlaków, porterów i klasztornych). Nie piłem Warki Strong chyba ze dwa lata i postanowiłem sprawdzić jak smakuje teraz...
Etykieta dosć juz klasyczna i utrwalona w świadomości. Szkoda tylko, że wizerunek Pułaskiego się zmienił, zdecydowanie wolałem ten wcześniejszy.
Kolor bardzo ciemny, aż ciężko go określić... ciemno złoty? pomarańczowo-złoty?
Piana wysoka, ale dość szybko opada, zostawiając cieniutki kożuszek. Na szczęście łyki odmierzają się ładnie na kuflu.
Zapach silny, słodowy, delikatna nuta chmielowa. Ładny, muszę pryznać.
Nasycenie dobre, a zważywszy że to piwo mocne, to wręcz bardzo dobre.
Smak bardzo ciężki, bardzo słodki. Piwo to jest bardzo często krytykowane właśnie za ową słodkość, a mi takie coś nigdy nie przeszkadza. Poza tym silny smak słodowy i delikatna goryczka. Nie jest to nic wybitnego i na pewno nie do powtarzania, ale mimo wszystko cieszę się, że odświeżyłem sobie smak tego piwa.
Moja ocena: [3.9]Comment
-
strong - czy nie ma na niego mocnych?
Dawnymi laty bardzo lubiłem to piwo.Ale teraz faktycznie jest o jakąś
połowę gorsze.Jednak nadal po nie sięgam
głównie dlatego, że
nie mogę kupić mocnego i nie gorzkiego piwa.
Szkoda,że nie mogę już kupić np. KAPERA z Gdanska albo EUROSPECJAL Zywca.Fajny jest KOZLAK Ambera ale za drogi
Zbieram podstawki piwne po 1 szt z każdego browaru powiązanego z Polską, oraz po 1 szt z każdego państwa świata.Comment
-
wareckiejpiwowar2 napisał(a)
warenskiej Warki
Swoją drogą czy nie powinno się tej elbląskiej Warki oceniać jako EB - Warka Strong?
Co z tego, że marka ta sama jak piwa i browary różne? Oceniamy dwa piwa z dóch browarów pod jednym szyldem, powinno być inaczej gdyż są to niestety zupełnie inne piwa.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Warka Strong beczkowa pita w 'Acernie' na lubelskiej starówce. Moja dziewczyna gustuje w tym piwie i mówi że właśnie tu podają najlepszego Stronga w mieście. Kolor jasnobursztynowy i już od razu uprzedzę, że to jedyna dobra rzecz w tym piwku. Reszta to cienizna. Śladowa ilość piany i to już od początku (skandal!), po minucie piana opuszcza nas na zawsze. Zapach wyraźny słodowy - dla mnie zbyt słodowy. Nasycenie bardzo słabe, piwo jest totalnie puste i wygazowane w smaku. W dodatku jest przesadnie słodkie. Pamiętam Warkę Strong z 1994 r. To było wspaniałe doświadczenie smakowe, do dziś trzymam etykietę z tego piwa... Teraz to mocna lemoniada dla Pań...fatalna rzecz
Moja ocena: [1.925]Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!Comment
-
Waka Strong pojawila sie w Nowym Jorku w butelkach jako Warka beer (do tej pory byla w puszkach). Moje wrazenia pokrywaje sie w 100% z opisem zawartrym w poscie kolegi docenta. Ulepkowaty plyn bez piany i gazu. Chmiel niewyczuwalny w zapachu, ale istnieje sladowa goryczka. Ogolnie 3 (2-5) - bo nie smierdzi, nie skwasniele i wypilem do konca...Popieraj małe browary!!!
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!Comment
-
Podobnie jak wielu sięgam po Stronga jak nie ma nic innego pod ręką. Jest dla mnie zbyt złodkie i za mało chmielowe. Kumpela podpowiedziała mi ciekawy sposób na Stronga (tak jakoś wyszło że Strong to damska rzecz
) Wystarczy pić Stronga z cytryną lub lemonką jak meksykańską Coronę i nudna słodycz znika. Na początku wydawało mi się że to marnowanie piwa ale w tym wypadku działa. Spróbujcie sami.
Perła Chmielowa smaczna i zdrowa!Comment