Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ReCraft, [Piwne Podziemie] Oh My Pils!

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kaczka116
    Senior
    • 10-2015
    • 1350

    ReCraft, [Piwne Podziemie] Oh My Pils!

    Piwo gotowe do oceny
  • darekd
    Senior
    • 02-2003
    • 12220

    #2
    12% ekstr.
    4,9% alk.

    Informują, że "german pils" a nazwa angielska + dopiski po angielsku
    Eta w stylu jednego z nurtów polskiej szkoły grafiki piwnej - tu na bogato - pan z przełomu XVIII i XIX w. z rozdziawioną buzią i wystawionym palcem wygłasza coś ex katedra, w drugiej ręce trzyma kufel z XX w. (a obok wisi sentencja "keep calm and drink pils"). o co chodzi? Rokoko&miszmasz&bidermajer

    Na necie przyznali się do chmieli: Hallertauer Mittelfrüh i Tettnanger

    Piwo jak to bywa z naszymi kraftami jest niefiltrowane, klasyczny pils jest oczywiście filtrowany. Jednak ze względu na "kraftową" produkcję jest to zrozumiałe, W moim piwie na szczęście nie poczęstowano mnie gęstwą z piwem (co już się zdarzało u nas).

    Aromat - drożdże (z lekkimi owocami), wyraźniejszy chmiel ziołowo i trochę łodygowy
    Piana - wyższa, z trwałym drobnym kożuszkiem, trochę zostaje na szkle
    Barwa - opalizująca złoto-słomkowa
    Wysycenie - średnie, musujące
    Smak - drożdże z lekkim kwaskiem w kierunku delikatnych owoców, które mają głowny wpływ na odbiór słodowej strony tego piwa. Słodowa baza całkiem wyraźna. Wyraźniejsza goryczka - podobna jak w aromoacie, bardziej zalegająca niż długa, na języku zostae też lekki kwasek
    Treściwość - pełnia +

    Trochę toporne, szorstkie i jak na pilsa ciężkawe w związku z tym nie jest przesadnie sesyjne, Aczkolwiek solidne, przyzwoite piwo.

    Comment

    • Prusak
      Senior
      • 07-2005
      • 4326

      #3
      Piłem niedawno to piwo i o ile łatwo mi się zgodzić z powyższą opinią w kwestiach aromatu (zresztą dość dziwnego jak na pilsa), o tyle nie wyczułem w nim nut drożdżowych ani kwasku, a goryczka wydała mi się dość czysta. Jasne, że odstaje od dobrych niemieckich pilsów, ale generalnie do spożycia bez mrugnięcia okiem.

      Comment

      • yaro74
        PremiumUżytkownik
        • 09-2012
        • 2089

        #4
        Podobnie jak Prusak nie wyczułem drożdży ani kwasku. Goryczka mi odpowiada, dość mocna, przyjemna. Słodowość dobrze wyczuwalna. Aromat nieco dziwny, po ogrzaniu w smaku też pojawiają się nuty owocowe.
        Piwo trochę za mało sesyjne, w smaku całkiem niezłe.

        Comment

        Przetwarzanie...
        X
        😀
        🥰
        🤢
        😎
        😡
        👍
        👎