Łańcut, Dziki Rye

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19326

Łańcut, Dziki Rye

Ekstrakt 12 blg, alk. 4,5% obj., goryczka 4/10.

Widząc na półce obawiałem się, że będzie to kwas, ale nazwa nawiązuje do ryja świńskiego, a raczej dziczego i tenże jest przedstawiony na etykiecie.
    Piwo niby w stylu APA, ale z zasypem także pszenno-żytnim oraz skórkami pomarańczy i grejfruta. Mętne, a jakże...

Rześkie, z grejfrutową ostrością, pszeniczną kwasowością i nie przesadzoną chmielowością. Fajne, letnie piwo.
  • kentaki
    Porucznik Browarny Tester
    • 2002.10
    • 452

Dla mnie trochę za szorstkie, spodziewałem się innego efektu po takim chmieleniu.

Comment

• e-prezes
      e-prezes commented
      Editing a comment
      No jest, ale przez to wybija się wśród podobnych piw. Brakowało mi ostatnio czegoś żytniego.

Related Topics

Collapse

• Petitpierre
    2025.07.04-06 - RZESZÓW, VIII Rzeszowski Festiwal Piwa
    Petitpierre
    Festiwal jest nr 9. Pogoda dopisała. Parę nowych uczestników i niektóre browary zadbały o ławki. Ceny w zależności czy piwo czy PIWO od nastu od 22zł czyli również na plus.

Toteż ad rem, bo naprawdę wybór spory:

1) Stodoła, RIS ze śliwką, inkryminowanej brak, ale w zapachu...
    2025-07-04, 22:22
  • ART
    ? [Dziki Wschód], Smoke & Shadows
    ART
    Smoke & Shadows od Browar Dziki Wschód
    Peated Foreign Extra Stout

7,5 ABV / 19 P

Napisano że to Piwo ciemne... smakowe. Oraz że to pierwszy #multicollab z 10 multitapami. Ale miejsce warzenia tajne.

----------------------------------------

...
    2025-06-08, 11:34
  • darekd
    Łańcut, GlassGO
    darekd
    Black Currant Wee Heavy BA

Ekstr. 25%
    Alk. 11% (to już właściwie jakiś szkocki barley wine)

Nie wspominają w beczce po czym leżakowało, zatem domyślam się, że w czystej. W składzie czarna porzeczka i wanilia. Chmiele Warrior i Fuggles

Aromat- ciężki z melasą,
    ...
    2024-07-21, 02:04
  • e-prezes
    ???, [Dziki Wschód] Flauta
    e-prezes
    Mimo, że dość konsekwentnie nie podają na opakowaniu gdzie zostało uwarzone piwo mam pewien sentyment do tego browaru. Trudno - tak musi być!

Nie inaczej, bo właśnie tym piwem chciałem uświetnić swoje kolejne urodziny. Data rozlewu to 16.11.2023, więc mogłem z nim poczekać,...
    2024-05-20, 10:17
  • ART
    Łańcut, Lemur Paradise
    ART
    American Wheat z dodatkiem laktozy, marakui i calamansi. Lekkie. Jaśniuteńkie. W aromacie są spodziewane nuty - marakuja, trochę skórki grejpruita. W smaku wybitnie kwaśne, mało pszenicznego charakteru, czyste, orzeźwiające. Na pewno na upał będzie świetne.

Alk. 4,7 ekstr. 12....
    2024-02-16, 19:05
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...