Lubrow, Darkhouse

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 13322

    #1

    Lubrow, Darkhouse

    Cold IPA czyli dolna fermentacja. Tutaj jako NZ Black Cold IPA Nowozelandzkie chmiele: Nelson Sauvin, Moutere (krzyżówka na bazie Saaza), Nectaron.

    Ekstr. 15%
    Alk. 6%

    Aromat - wyraźny chmiel z dominującą żywicznością, owoce mocno w tle, od słodu tony palone
    Piana - w miarę wysoka, zwarta, nietrwała
    Barwa - bardzo ciemno brązowy, właściwie smolisty, trochę brunatnego zmętnienia (wyraźnego)
    Wysycenie - wyższe, szczypiące
    Smak - sporo chmielu (piecze) z żywicznością, ciut owocowego albedo, od słodu tony palone, ale też trochę takich bardziej miękkich akcentów z odrobiną czekolady. Goryczka wyraźna, chmielowa, na finiszu dodatkowo palona
    Treściwość - solidniejsza pełnia

    Wyraźne w odbiorze, zachowuje dobrą pijalność, choć zbyt mocno piecze ten chmiel. Fajne, udane

Related Topics

Collapse

  • ART
    Lubrow, Hop Feast Seven
    ART
    Alkohol: 4,2% / 9° P / ? IBU
    Styl: Session IPA
    Chmiele: Citra, Talus, Galaxy

    Uwarzono w: Browar Lubrow

    Niestety tym razem się nie udało. Pod woalem mega intensywnych aromatów chmielowych (jakby olejek chmielowy się rozlał) - piwo jest kwaśne,. Data 2026.04.01....
    2025-11-06, 23:39
  • darekd
    Lubrow, Sladkový
    darekd
    Czeski polotmavý lager, ale chmiele polskie (Iunga, Lubelski) a w składzie dodatkowo słód żytni (Lubrow chyba go uwielbia).
    Na dodatek nawiązująca do czeskiego nazwa jest błędna. Albo nazwa nawiązuje do słodu albo do piwowara. Jeśli tak, to powinno być raczej sladový albo sládkův...
    2025-04-13, 23:51
  • darekd
    Lubrow, Silky Stout
    darekd
    Stout owsiany, ale w składzie oprócz słodu i płatków owsianych jest również słód żytni, do którego mają w browarze najwyraźniej słabość.
    Chmiele - Pałacowy, Iunga

    16% ekstr.
    5,5% alk

    Aromat - słodowy, oprócz tonów palonych jest też trochę jakby...
    2025-02-14, 03:52
  • darekd
    Lubrow, Morillo
    darekd
    „Hoppy pils”, chmiele Mosaic i Amarillo


    12% ekstr.
    5% alk.

    Aromat – wyraźny chmiel (melon, żywiczność i trochę cytrusów, potem pojawia się lekka nafta)
    Piana – wysoka, zwarta, trwalsza, dłuższy kożuszek
    Barwa – słomkowa, prawie...
    2025-02-08, 23:49
  • Prusak
    Lubrow, Pils Chmielewski
    Prusak
    Ładne parametry: 11 Blg, 4, 4% alk.
    Piwo jaśniutkie, bledziutkie. PIana wysoka, ale opada bardzo szybko.
    Ładny ziołowo-chmielowy zapach.
    Użyte chmiele: Lubelski, Książęcy, Izabella, Iunga.
    No i właśnie: trochę tego za dużo jak na polskiego pilsa, chyba że przyjmiemy...
    2025-10-23, 22:54
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...