Lubrow, Morillo

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 13244

    #1

    Lubrow, Morillo

    „Hoppy pils”, chmiele Mosaic i Amarillo


    12% ekstr.
    5% alk.

    Aromat – wyraźny chmiel (melon, żywiczność i trochę cytrusów, potem pojawia się lekka nafta)
    Piana – wysoka, zwarta, trwalsza, dłuższy kożuszek
    Barwa – słomkowa, prawie klarowna
    Wysycenie – średnie, musujące
    Smak – chmiel też wyraźny (dla mnie mógłby być o ton niższy, bo piwo zacierane na wytrawnie, więc goryczka mocno szoruje po języku, na szczęście są też chmielowe nuty owocowe – melon i lekki cytrus). Goryczka długa, trochę zalegająca
    Treściwość – lżejsza pełnia

    Dobre, z charakterem. To jest chyba seria pilsów opartych na oryginalnych chmielach. Próbowałem jeszcze ich Eclarona i zrobił na mnie mimo wszystko jeszcze lepsze wrażenie:

    https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...w-eclaron-pils

    Fajnie, że nazywają to pilsami, czyżby moda na Cold IPA już się wyczerpywała?
  • Javox
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2009.11
    • 6787

    #2
    Zawartość alko 5.3%

    Piana - spora, na dłużej niepełna warstewka.
    Lacing - nie za dużo.
    Gaz - średni.
    Barwa - jasne złoto.
    Aromat - ziołowość i kwiaty.
    Smak - słodkawe, gorzkie zioła, pokrzywy, lekko mydlane, jakby wanilia, kredka do ust (jak u babci ), sporo goryczki.

    Niby ok a jakoś nie do końca. Może jeszcze z innej warki będzie inaczej
    Attached Files

    Comment

    Related Topics

    Collapse

    Przetwarzanie...