Wspieraj BroBiz! BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników.
Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!

Pinta, Summer Beer Supply New Zealand Cold IPA

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 14177

Pinta, Summer Beer Supply New Zealand Cold IPA

W tych seriach Pinty to już się gubię.

Cold IPA, 15% alk., 6,5% alk.

Chmiele: Columbus i potem już Nowa Zelandia - Pacifica, Riwaka i nowozelandzki Cascade

Aromat - chmiel jest wyraźny ale nie jest rozbudowany- nuta winno-cytrusowa
    Piana - wyższa, niezbyt trwała, po koniec niewiele zostaje
    Barwa - żółtawo-jasno złota, lekkie zamglenie
    Wysycenie - wyższe, musujące, ale dość szybko spada
    Smak - chmielowy i jest podobnie jak w aromacie. Słodu niewiele. Wyraźny cytrus i białe jasne owoce kwaskowe. Wyraźna, długa goryczka, trochę zalega
    Treściwość - lekkie

Piwo jest z jednej strony jest przyjemnie wyraziste, ale to nie jest ta fajna rześkość. Zastanawiam się, czy to nie jest efekt tych nowych nowych sposobów przerabiania chmielu - Cryo, Amplifire - coś mi się wydaje, że większa wydajność tych środków nie idzie w parze z zachowaniem naturalności, miałem poczucie że ta owocowość jest jakaś inna, nie wiem... syntetyczna. Pomimo tej sugestii piwo jest dobrze pijalne, czyste. Trochę jednak brakowało mi rześkości. Ogólnie przyzwoite i ze względu na wyższą goryczkę połączono z owocowymi tonami chmielu może wielu osobom przypaść do gustu.
widgetinstance 244 (Related Topics) skipped due to lack of content & hide_module_if_empty option.
Przetwarzanie...