Można tak przyjąć.
Łomża, Dock Strong
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie). -
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoto wpadające w bursztyn, typowy dla stronga, choć mógłby być ciemniejszy [4]
Piana: Pojawiła się przy nalewaniu, zapozowała do zdjęcia, po czym zniknęła niemal całkowicie, wybuchając dosyć sporymi bąblami. [2.5]
Zapach: Dziwna słodycz, nie pochodzi ona od słodu, tylko raczej od jakiegoś strongowego "ukrywacza procentów", często spotykana w tańszych strongach. Nie jestto zapach odrzucający, ale raczej dobre piwo tak pachnieć nie powinno. [2]
Smak: Wyżej wspomniana słodycz pojawia się również w smaku. Nie odrzuca, przykrywa procenty, ale nie jest to smak dobrego piwa. Mniej więcej od połowy piwo staje się cierpkie i jakoś nieznośnie kwaśno-alkoholowe. [2]
Wysycenie: Wysokie, wywala bebechy, od połowy już ciężko to piwo dokończyć. Powinno być niższe. [2.5]
Opakowanie: Brązowo-czerwona pucha z orłem, będzie widoczna na załączonym przeze mnie zdjęciu. nie podano składu, nie podano ekstraktu, i za to minus chociaż wizualnie prezentuje się nieźle. [3.5]
Uwagi: Nienajlepszy strong. Do połowy był nawet smaczny, potem stał się nieznośnie ciężki i cierpki, co dyskwalifikuje go nawet jako piwo na imprezy. Słabo.
Moja ocena: [2.25]Comment
-
Related Topics
Collapse
-
Piwo z Lidla za 2,55zł. Alkohol 6%. Innych danych brak. Kod LA - Łomża. Piana ambitna, gęsta, co też widać na zdjęciach. Zapach metal, trochę słodu. Barwa bursztynowa. Smak? Nuty słodowe, alkoholowe, alkoholowa, marginalna goryczka. Van Pur zleca różnym browarom produkcję tych piw do różnych...
-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-08-29, 14:26 -
-
Jasny lager o zawartości alko 6.0%
Piana - więcej na początku potem pełna warstwa.
Lacing - dość dużo.
Barwa - złoto jasne.
Gaz - średni.
Aromat - zbożowość z nutą żołędziową.
Smak - lekko słodkawe, płaska zbożowość z posmakiem ryżowym,...-
2025-03-12, 16:36 -
-
Dziwny ten pils. Słodki. W tle nuty goryczkowe, ale naprawdę marginalne. Jako mieszkaniec Niemiec, nie jestem nauczony takich pilsów. Kolejny polski pils z woltażem 6%. Przecież to jest absurd i nie spełnia definicji tego gatunku. Barwa złota. Piana została. Zapach ziołowy, chmielowy. Tylko...
-
-
-
Kod LE (Rakszawa)
Zawartość alko 6.0%
Piana - więcej na początku potem niepełna warstewka.
Lacing - nie za dużo.
Gaz - średni.
Barwa - złoty.
Aromat - zbożowość i jakby skórka pomarańczowa.
Smak - słodkawe, owocowość cukierkowa...-
2024-07-26, 23:12 -
-
Piwo jasne, Alko 5.0%
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - sporo typu "firankowego".
Gaz - średni.
Barwa - jaśniejsze złoto.
Aromat - lekko metaliczne, słodowe i kukurydza.
Smak - lekko słodkawe, płona - gorzkawa zbożowość...-
2024-07-03, 22:16 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment