Zamkowy, Żywiecki Porter

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• dlugas
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Brodzislaw
    Termin 22.08.15 r.
    czyli jeszcze stara wersja z innymi parametrami i etykietą?

Leave a comment:

• Brodzislaw
    replied
    Termin 22.08.15 r. Pite 17.11.16 r.
    Aromat ciemnych i palonych słodów połączonych z likierową alkoholowością i śliwką w likierze. W tle aromaty chmielowe (!) ziołowo-kwiatowe.
    W smaku znów ciemne i palone słody ale z karmelem i suszoną śliwką oraz likierowym alkoholem. Minimalny kwasek na finiszu. Piwo jest pół-słodkawe. Gryczka to przede wszystkim efekt paloności.

Leave a comment:

• dlugas
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Dukat_WSI
    Z tydzień termu piłem warkę do dnia 04.12.2015. Niestety alkoholowa, cierpka, wodnista o słabym aromacie. Tylko troszkę lekkiego zapachy kakao przebijało się przez ogólna bylejakość.
    co prawda warka o dzień wcześniejsza, ale pewnie z tych samych zbiorników
    Kolega chechaouen pisał kiedyś tak:
    Twoje zdanie na temat konkretnych wytworów piwowarskichPoddziały: Polska | Europa | Piwa domowe (...)

czyli wychodzi na to, że z marnej warki bicza leżakowaniem nie ukręci

Leave a comment:

• Dukat_WSI
    replied
    Z tydzień termu piłem warkę do dnia 04.12.2015. Niestety alkoholowa, cierpka, wodnista o słabym aromacie. Tylko troszkę lekkiego zapachy kakao przebijało się przez ogólna bylejakość.

Leave a comment:

• Petitpierre
    replied
    Zaraz przy wejściu na piwa jest stojaczek, hasło, że 4 warianty szklanka za grosz, na dwóch półkach szklanki, na pozostałych piwa: porter, białe, marcowe (białe pewnie dlatego, że teraz dołożyli szklankę). Na półce stoją wszystkie inne, ale już w cenie nominalnej i nawet nie obowiązuje promocja 2 za 7, która też jest przyklejona tylko na tym stojaczku.

Leave a comment:

• dyczkin
    replied
    Tak, piiłem 26.02.17, nie wiem czy jest moim Tesco.
    Mówisz, że ze stojaczka pojedyńczo idą? W moim wszystkie leżą na półce

Leave a comment:

• Petitpierre
    replied
    Masz na myśli tę 26.02? Czyli reguła się potwierdza. Cała seria nienajlepsza, więc lepiej się jej pozbyć.

Leave a comment:

• dyczkin
    replied
    Chcesz powiedzieć, że wybrane warki idą na promocję a inne na sztuki?
    Warka 22.06 nabyta w moim, miejscowym monopolowym, daje słonecznikiem, jest nieułożona, ostra...

Leave a comment:

• Petitpierre
    replied
    21.02 rzeczywiście niezły, ale przepalony i nieułożony, choć lepszy od 22.02, który jest ciężki od popiołu. W TESCO jest jeszcze 26.02, ale wszystkie stoją tam na stojaczku ze szkłem, więc gorsze warki są w ramach akcji 2 za 7 i za 4 szkło, a te w regularnej cenie 4,34 są bez prezentów-dat nie sprawdzałem.

Leave a comment:

• Brodzislaw
    replied
    Warka z data 21.02.2018 - trochę alkoholowych nut w aromacie, suszona śliwka, likiew śliwkowy i czekolada. W smaku wysokie wysycenie, goryczka od palonych słodów, kawa i czekolada. Wytrawne z dodatkiem alkoholu. Chyba będzie dobry leżak! bywa w promocji 7 zł za zwei stuck...

Leave a comment:

• leona
    replied
    Trochę cappucino, wyraźna paloność i wysoka goryczka. Mało tu śliwek, pralinek it.d ale i tak jest to dobra warka (26.12.17) na pustyni, dostępna w przeciętnym sklepie pod szyldem art. spożywcze, alkohole

Leave a comment:

• zarowa
    replied
    Bardzo polecam warkę 10.11.2017 - dużo gorzkiej czekolady i ładnie ukryty alkohol.

Leave a comment:

• zgreg
    replied
    W Kauflu jest 0.5l po 2.88

Leave a comment:

• Dukat_WSI
    replied
    Warka do dnia 01.08.2015 niestety ułożyła się w brzydki sposób. Czuć alkohol na samym finiszu (nie jakiś specjalnie ordynarny, ale wyczuwalny), a owoców jest mało. Jest cierpka gorzkość, być może pochodząca od alkoholu. W aromacie może delikatna czekolada, której brak w smaku.
    Piłem w maju porter od Okocimia, z datą do któregoś tam sierpnia tego roku, bodajże z ostatniej warki jeszcze z poprzednią, czerwoną etykietą. Był o niebo lepszy, mimo że młodszy.
    P.S. Mam wrażenie, że nawet Grand z Ambera obecnie wygrywa z porterem od Żywca - świeży Żywiec to sam alkohol.

Leave a comment:

• jaw7
    replied
    Jaka data na etykiecie?

Leave a comment: