Zamkowy, Żywiecki Porter

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• Kones
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas
    Od razu przynudzam :] to nie "blogówka" czy "wątek o lidlu". Tutaj czas płynie wolno

Staram się opisywać za każdym razem inne warki z danego piwa, bo potrafią (jak sami wiecie) pomiędzy nimi być spore różnice smakowe.
    Jeśli opisuję ponownie daną warkę to zazwyczaj dlatego, że minął już jakiś czas i przeważnie zachodzą pewne zmiany w tym samym wcześniej już opisywanym piwie.

Jeszcze jeden mi napisze, żem nudny to zamiast porteru strzelę focha

zdrowia !!!
    Nie tłumacz się, tłumaczą się... piwni. Pisz, pisz, mój wpis miał charakter przewrotnie ironiczno żartobliwy. Nie tylko, że dzięki Twoim wpisom porter bałtycki awansował z pozycji "wyłącznie do porterówki" na "mój ulubiony styl, sripy się chowają" ale jeszcze zaraziłem szwagra i paru innych. Więc teraz musisz, niczym ten rozpłodowy buchaj, targać ten kaganiec oświaty przed wieprze, czy jakoś tak.
    Co zaś do żywieckiego, jeszcze się nie przekonałem ponownie (żelazo) a zaporowa cena we Wrocławiu nie przekonała mnie do zakupu na stoisku zamkowego cieszyna. A grand imprerial pity lany... do odlania.

Leave a comment:

• dlugas
    replied
    Od razu przynudzam :] to nie "blogówka" czy "wątek o lidlu". Tutaj czas płynie wolno

Staram się opisywać za każdym razem inne warki z danego piwa, bo potrafią (jak sami wiecie) pomiędzy nimi być spore różnice smakowe.
    Jeśli opisuję ponownie daną warkę to zazwyczaj dlatego, że minął już jakiś czas i przeważnie zachodzą pewne zmiany w tym samym wcześniej już opisywanym piwie.

Jeszcze jeden mi napisze, żem nudny to zamiast porteru strzelę focha

zdrowia !!!

Leave a comment:

• dlugas
    replied
    ŻYWIEC PORTER
    "Nowa etykieta i nowe BLG"
    0,5l cena 3,49zł (Żabka)

Piana: drobna, beżowa, nie za wielka, coś tam zostaje przy dłuższym piciu.
    Aromat: mało intensywny i mało skomplikowany. Lekki metal, lekkie ciemne chleby i tyle.

SMAK: dość ubogi. Lekki ciemny chleb, lekka słodowość. Paloność czy kawowość ledwo zauważalne. Alkohol dla mnie nawet nie wyczuwalny, to jedyny oprócz ceny duży plus tego piwa
    Smakuje po prostu jak zwykły przeciętny dolny ciemniak, w którym nie za wiele się dzieje, z fajnie ukrytym alkoholem.

Warka: 21.07.2016
    Coś bardzo nierówne te warki
    Ostatnia zmiana dokonana przez dlugas; 2015-04-20, 11:30.

Leave a comment:

• Javox
    replied
    Ocena z ARTomatu

Kolor: Pod światło ciemny rubin. [4.5]
    Piana: Większa gdy nalewałem, na dłużej warstewka w miarę pełna. Lejsing jest. [3.5]
    Zapach: Rodzynki, kawa, orzech włoski, lekka "ciężka owocowość" [4.5]
    Smak: Poleżało... i jest to co lubią niedźwiedzie. Lekko słodkie, jest dopasowana goryczka, alko prawie niewyczuwalne, orzechy, kawa, susze owocowe, dobra owocowość... ech. [5]
    Wysycenie: Dopasowane, nie za wysokie. [4.5]
    Opakowanie: Szkoda że już ostatnie modele tej linii odchodzą. [5]
    Uwagi: Dobre piwo, dopracowane. Szkoda "w tym" było mieszać ale co? - bogatemu zabronisz?

Moja ocena: DLA STEREJ WERSJI [4.625]

DATA: 22.08.15
    Ostatnia zmiana dokonana przez Javox; 2015-04-09, 10:38.

Leave a comment:

• tristan_tzara
    replied
    21.11.15
    Dobra warka. Wprawdzie wiśni mało ale pełno czekolady i jest bardzo wytrawny. Mało słodyczy, trochę goryczki. Mnie smakuje bardzo.
    Ostatnia zmiana dokonana przez tristan_tzara; 2015-04-08, 22:56.

Leave a comment:

• Kones
    replied
    stoi 8szt. małych ze starą etą, warka do 10.2015.
    cena to 3,79 i taniej nie będzie. Małych z nową etą jeszcze nie widziałem. Makabrycznie mnie wkurza metal więc nie kupuję, ale może nostalgia mnie zmusi, tylko lepiej to już się to raczej nie doleżakuje.

Leave a comment:

• dlugas
    replied
    0,33l ma nową etykietę. Weszła na rynek z 2-4 miesiące później niż w wersji 0,5l

Jeśli widzisz 0,33l ze starą, to jest to stara wersja, leżakująca na półkach(no chyba, że ostatnie warki były kombinowane i są stare/nowe lub mieszane)
    One mają warki do max lipiec/wrzesień 2015

0,5l ze stara etą, albo wykupili klienci, albo przedstawiciele pozamieniali na nowe.

Ja czasami kupuję po 1 szt. tych małych/starych, ale cenowo to nie rozpieszcza.
    Najtaniej mam takie lekko wyleżakowane za 3,79zł/szt. a dochodzi do 4,29zł
    Ostatnia zmiana dokonana przez dlugas; 2015-04-07, 10:41.

Leave a comment:

• Kones
    replied
    A ja mam pytanie czy oni cały czas wypuszczają wersję 0,33 ze stara, etykietą, czy jeśli leży na półce to jest to stary wypust leżakujący w sklepie?

Leave a comment:

• dlugas
    replied
    Ja to wiem, ale dopóki nie kupimy kilka sztuk z kilku wersji i nie wsadzimy do piwnicy to się nie przekonamy co i jak zajdzie po roku, dwóch :]

W moim Leclercu od zawsze jest po 4,29zł (lub więcej) za 0,5l

Co Leclerc to inne ceny i promocje :]

Leave a comment:

• Dukat_WSI
    replied
    Tylko, czy jeśli ktoś jest w stanie sprzedawać porter tak tanio, to pytanie, czy robi go w 100% poprawnie. Bo jeśli to piwo jest teraz mocniejszym odpowiedniego Ciemnego Łagodnego, to leżanka może nie mieć sensu.

Leave a comment:

• VanPurRz
    replied
    około 3,5 to normalna regularna cena w Leclercu. Nie wiem jak to się ma do "nowego" portera... który kosztuje na Rudnickiego 7.40

Leave a comment:

• dlugas
    replied
    3,99zł to najniższa cena nie promocyjna (nie licząc "podterminowców") jaką widziałem za Żywiec Porter 0,5l
    No teraz w Żabie jest po 3,49zł
    Za 3,20zł to nic tylko brać i wsadzać w ciemność :]

Leave a comment:

• Dukat_WSI
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas
    Jesteś pewien?
    W "moim" PiP 0,5l kosztuje od zawsze 4,29zł
    0,33l jak jeszcze było to kosztowało chyba 3,79zł
    Może jakaś promocja była, bo czasem się zdarza.

Leave a comment:

• yoda79
    replied
    Zjechali z 22 na 21 i nie wiem czy to przypadek, ale to najgorszy obecnie porter w Polsce. O ile wcześniejsza warka broniła się aromatem (co sam potwierdzam) to obecna to nieznośny alkohol. Porażka.

Leave a comment:

• dlugas
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Dukat_WSI
    W Piotrze i Pawle widziałem ostatnio za ok. 3,20 zł (dokładnej ceny nie pamiętam).
    Jesteś pewien?
    W "moim" PiP 0,5l kosztuje od zawsze 4,29zł
    0,33l jak jeszcze było to kosztowało chyba 3,79zł
    Ostatnia zmiana dokonana przez dlugas; 2015-04-05, 23:22.

Leave a comment: