gotowe do oceny
Browar na Jurze, Niefiltrowane
Collapse
X
-
Browar na Jurze, Niefiltrowane
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak -
Piana bardzo słaba, w zaniku. Zapach lekko kwiatowy, nieco chmielowy! Kolor to miód, nieco pomarańczowy, gazu niezbyt dużo, kilka bąbli leci ku górze! Smak jest złożony, jest tu miód i nico kwiatów i szczypta chmielu, ale dopiero po jakimś czasie! Piwo to idealnie pasuje do dań mięsnych, nie ma jak gulasz zapity tym piwem, powiem po krótce - pycha!
Samo piwo idealnie gasi pragnienie i komponuje się z orzeszkami!Celia, cerevisia et conventus. -
Kupione w browarze do 5 litrowego baniaka.
Piana: bardzo słaba, momentalnie znikła
Nagazowanie: również bardzo małe, prawie niewyczuwalne
Zapach: delikatny lekko kwiatowy
Smak: delikatny, słodkawy z lekką chmielową nutką
Kolor: miodowy
Ogólne wrazenie: bardzo smaczne piwko warte spróbowania i powtórzenia. Jedyny mankament do dość wysoka cena, w knajpie przy browarze 0.5 litra kosztuje 5zł, duzo ale naprawdę warto.Piwo czyni każdą czynność przyjemniejsząComment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: piękny ciemny miód, mętne [5]
Piana: na początku dość obfita i wonna, znika jednak za szybko [4]
Zapach: najsłabsza strona piwa - mało wyrazisty i jakby rozwodniony [3.5]
Smak: delikatne, aczkolwiek ze zdecydowaną goryczką, miła nutka chmielowa [4.5]
Wysycenie: w tym piwie raczej nie ma o nim mowy - co mu nie przeszkadza [4.5]
Opakowanie: litrowy dzbanek - bardzo fajny [5]
Uwagi: Zakupiliśmy je z Renią w "Karczmie u Stacha" podczas wypadu walentynkowego. Piwko wynagrodziło gramułowatość kelnerki. Wypiliśmy je z dużą przyjemnością i już nie możemy się doczekać nastepnych łyków. Szkoda, że jest dostępne tylko w tygodniu.
Moja ocena: [4.15]"W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.netComment
Related Topics
Collapse
-
Witam,
Jestem studentem architektury, w tym roku będę realizował swój dyplom inżynierski, którego tematem będzie browar restauracyjny na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej.
Prowadzę właśnie analizy, które pomogą mi wybrać lokalizację pod projekt, dlatego chciałem prosić...-
Channel: Historia
-
-
Browar restauracyjny w samym sercu pięknej gentskiej starówki odwiedziliśmy 5.08.2024. Mieści się on na parterze 2-piętrowej białej kamienicy, przed którą wprost na bruku rozstawiono ogródek z firmowymi parasolami otoczony skrzyniami z zielenią. Mimo, że to ulica można tu przyjemnie posiedzieć...
-
Channel: Belgia
-
-
Koźlak majowy ze znanego bawarskiego browaru.
16,5% ekstr.
6,9% alk.
https://www.ayinger.de/cms/index.php/maibock.html
Aromat – słodowy z tonami ciasta z owocami (brzoskwinia), ciut owocowej cierpkości, kwiatowy chmiel
Piana – wysoka, zwarta, trwalsza...-
Channel: Niemcy
-
-
Amberg to bawarski Górny Palatynat. Nazwa nawiązuje do zamku Dagesteiner znajdującym się w nieodległym od Ambergu Vilseck. Tam był browar (Schlichter) chyba też należący do rodziny Winkler. Obecnie piwa (albo może już tylko to piwo) z tamtego browaru warzone są w Ambergu. Na etykiecie widnieje...
-
Channel: Niemcy
-
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment