Ocena z ARTomatu
Kolor: jasno złoty, odpowiedni dla 12. [4]
Piana: Piwo jest prawie całkowicie jej pozbawione. [1.5]
Zapach: Zdecydowany chmiel, i coś jeszcze, ale nie umiem określić co to jest, w każdym razie nic przyjemnego. [3]
Smak: Mocno chmielowy, w tle bardzo delikatny słód. [2.5]
Wysycenie: Masakrycznie niskie, po kilku minutach piwo jest wygazowane. [2]
Opakowanie: Zdecydowanie najmocniejsza strona tego piwa, bsrdzo ładna puszka, niestety brak podania ekstratu. [4]
Uwagi: Sporo się nabiegałem za tym piwe, i serdecznie żałuje, ściek jakich mało.
Moja ocena: [2.7]
Kolor: jasno złoty, odpowiedni dla 12. [4]
Piana: Piwo jest prawie całkowicie jej pozbawione. [1.5]
Zapach: Zdecydowany chmiel, i coś jeszcze, ale nie umiem określić co to jest, w każdym razie nic przyjemnego. [3]
Smak: Mocno chmielowy, w tle bardzo delikatny słód. [2.5]
Wysycenie: Masakrycznie niskie, po kilku minutach piwo jest wygazowane. [2]
Opakowanie: Zdecydowanie najmocniejsza strona tego piwa, bsrdzo ładna puszka, niestety brak podania ekstratu. [4]
Uwagi: Sporo się nabiegałem za tym piwe, i serdecznie żałuje, ściek jakich mało.
Moja ocena: [2.7]
. Podobno w browarze jest jakiś problem z rozlewem do butelek (dotyczy to również innych produkowanych tam piw) jakiś syf na rozlewni czy coś takiego. Akcja jest o tyle tajemnicza, że ostatnio ponoć nic się nie rozlewa w butelki, to co jest zalega na magazynie a rynek lokalny zalewa piwo Leżajsk (i nie tylko, bo Tatra i Warka też) rozlewane w Warce (a Tatrę widziałem np. z Żywca). Piwa rozlewane w Leżajsku można rozpoznać po literze H na 3 od końca miejscu w serii na kontrze butelki. Albo ta akcja z rozlewem w Warce piw produkowanych w Leżajsku (kegi już od dawna są napełniane właśnie w Warce) jest wypadkiem, przypadkiem, albo jest to celowa akcja Heńka by zaorać browar. Jedyna nadzieja w Biedronce z którą browar ma długoterminową, mega hurtową umowę, która w zasadzie ratowała do tej pory browar, ale czy na długo?
.
Ale jak już ktoś wspomniał Leżajsk ma gorsze i lepsze dni. Być może udało mi się trafić ciut lepszą partię tego piwa. Warto jednak zaznaczyć że jak na koncerniak piwo nie jest najgorsze.
Comment