Już odbywała się dyskusja bodajże w temacie Głupie nazwy polskich piw. A piwo jak dla mnie bardzo zacne. Jasne o swoim smaku, dobrze się pieni, czego chcieć więcej od jasnego. Dostępne w Żabkach.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
ponieważ nie widziałem efektu tego sprawdzenia, więc...
O kurde a wydawało mi się, że napisałem. Cóż " Klub Seniora" się kłania.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
no więc również zakupione w Żabce za 1,80 u mnie piana trzymała się kilka minut a więc nie tak krótko. I ja również w smaku kwaskowości nie czułem. Moja ocena to 4
Szkoda tylko (dla mnie może w mniejszym stopniu) że kapsel bez nadruku
Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
Pilem to piwo podczas moich wakacji w Polsce i bylo niedobre. Dlatego po butelke przywieziona przez mojego brata siegnalem z wahaniem. Na szczescie spotkalo mnie mile rozczarowanie. Ladna piana (zostaje na sciankach szklanki), niezla goryczka, przyjemny zapach i brak obcych posmakow. Ogolnie 4- (2-5)
Mysle, ze Herr Müller warzyl lepsze piwo, ale za te partie nie musialby sie wstydzic
Jedyne 1.45 pln. w Berti[market]Lekko wchodziło , piana nawet sporo czasu się ostała,takie minimalnie słodkawe,niezły gaz.Nie rzuca na kolana,ale da się pić.
Totalne nieporozumienie. Kwaśny, zwietrzały smak, słabo gazowane, piana szybko opada. Na kontretykiecie napisano, że piwo to napełniono w Firmie Handlowej Brok - Strzelec S.A. w Słomnikach (?), być może to miało wpływ na fatalny smak tego piwa. Unikać !!!
Regent napisał(a) Na kontretykiecie napisano, że piwo to napełniono w Firmie Handlowej Brok - Strzelec S.A. w Słomnikach (?), być może to miało wpływ na fatalny smak tego piwa. Unikać !!!
moim zdaniem miało i to kolosalne-te z Rybnika jest całkiem dobre a sposób transportu ma tu kluczowe znaczenie
Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!