Nabyty w sklepie w Rosochatem Kościelnym ( najbardziej na wschód wysunięty gotycki kościół). Prod. Browar Rybnik, butelkowany przez Hortaquę. Piana ok. 1 cm znikająca dość sprawnie. Gazowanie zadowalające. Kolor ciepły, złocisty. Smak trochę płaski, lekko słodkawy, nieznaczna goryczka. Kojarzył mi się z pale ale. Daję słabą czwórkę.
Rybnik, Hermann Müller
Collapse
X
-
Byłem w kilku Zielonych Żabkach, ale tego piwa tam nie znalazłem.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
a w "mojej" Zielonej Zabce bylo + puszkowany Rybnicki fullComment
-
Jest juz rowniez puszkowa wersja Hermann MuellerComment
-
Wczoraj w Żabce zaobserwowałem to piwo w wersji puszkowej, a po wywiadzie dowiedziałem sie, że dzisiaj ma być butelkowe więc wstrzymałem się z zakupem "metalu".Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
mam butelkę, a wieczorem coś na ten temat- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
no więc, jak zwykle z opóźnieniem - ostatnio niemal serwer nie utonął... dzisiaj nadrabiam.
Hermann Mueller, butelka, d.p.d.s.: 25.10.2001
- przyjemny zapach po otwarciu.
- piana, jak Grzech pisze, długo nie gości, mimo że na początku dobrze się prezentuje.
- Bąbelków po 15 minutach nie widać... i nie czuć.
w smaku: kwaśne, co wyraźnie dominuje nad króciuteńką goryczką. nie pozostawia posmaków w ustach, więc jak sobie pomyślałem "fire and forget", jak z rakietami kierowanymi
kilka poprawek i będzie całkiem całkiem,
teraz też jest, ale ze względu na cenę.
ocena: 3,8, na zachete.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Wszystko co napisane powyżej to święta prawda. Ja kwaskowatości nie wyczuwam. Zresztą smak jest bardzo mało wyrazisty. Etykietka stylizowana na piwo niemieckie - na etykiecie napisy wyłącznie po niemiecku. Tłumaczenie na polski na kontrze małymi literkami ......Comment
-
Było nawet dobre.
Pozostaje zgodzić się z Atrem i jednocześnie moim poprzednikiem - też nie wyczułem kwaskowatości.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
-
Browar z Rybnika zrobił się bardzo aktywny. Piwo to widziałem tego lata zarówno na Warmii, jak i w Rabce, pewnie w innych miejscach kraju także można je spotkać. W Warszawie jeszcze go nie dostrzegłem. A samo piwo - dość przeciętne.
Uderzyło mnie, że na puszce nie było ani słowa po polsku. Nie wiem, czym to tłumaczyć .Comment
-
Co się dzieje na tym naszym rynku????
K...a Hermann Muller???
Wczoraj piłem Edel Meister - produkcja Van Pur. za 1,8 zł ocena 4
Czy już nie ma żadnych polskich nazw???
Kupując ostatnio piecyk do podgrzewania wody miałem dylemat.
Kupić czy nie kupić a wszystko przez nazwę Junkers.
Przecież ta firma zniszczyła Polskę w czasie wojny.
Bayer - widać dostał teraz karę od Boga.Comment
-
Nabyłem w Zielonej Żabce w Oleśnie.
Według mnie nie jest to piwo które każdy miłośnik złocistego trunku musi spożyć.
W Żabkach ma duże wzięcie ze wzgl. na cenę....
Dość cienkie, piana znika strasznie szybko.....
Trója z minusem....Comment
Comment