Janów Lubelski, Janów Jasne Pełne / Premium

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• szefunio
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika keto
    no to ciechan się nie posatarał bo warka fatalna
    Niezłe bajki w browarze opowiadają! Ostatnia warka Janowa została uwarzona w Browarze Janów jeszcze w lipcu. Jedynie jeden z rozlewów tej warki, na przełomie sierpnia i września był nadzorowany przez Ciechana, w związku z wprowadzeniem tego piwa do ciechanowskiej dystrybucji w Warszawie. Piwo zresztą sprzedało się bardzo szybko. Nigdy Bowar Ciechanów nie warzył piwa dla Janowa!

Leave a comment:

• keto
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika djkynek
    I po janowskim.
    R.I.P.
    Najciekawsze, ze ostatnia warka, lana do butelek euro, /data chyba 08.03.09/ byla wyprodukowana przez Ciechana, przywieziona do Janowa i w Janowie rozlana.
    no to ciechan się nie posatarał bo warka fatalna

Leave a comment:

• djkynek
    replied
    Wiadomosc ze zrodla, od pracownika browaru.

Leave a comment:

• kopyr
    replied
    Tak tylko na marginesie. Jak ktoś chce coś kupić, to lepiej (taniej) kupić upadłą firmę bez długów, niż nieupadłą z długami.

Leave a comment:

• tomek35
    replied
    Dodam, że w świetle ustawy Prawo upadłościowe, są dwa rodzaje upadłości: upadłość likwidacyjna i upadłość układowa-która de facto nie prowadzi do likwidacji zakładu pracy, a jedynie do zawarcia układu z wierzycielami i zablokowania postępowań egzekucyjnych.

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Upadłość nie oznacza likwidacji, chociaż może oznaczać również i ją. Zapewne to ucieczka od zobowiązań. Może ktoś to kupi, może się to jakoś przeobrazi. Póki co chyba nic nie wiadomo i pozostaje nam pytać co dalej?

Leave a comment:

• andszcz
    replied
    Wierzyć się nie chce, że to miałby być koniec. Przecież jeszcze nie tak dawno (wakacje) czytałem informacje, że Janów wzbogaca asortyment (niepasteryzowane)!!!
    Piłem ostatnio przywiezione przez rodzinkę kilka butelek w euro (data marcowa) i było bardzo nieciekawe, ale dziś otrzymałem przesyłkę, w której jest (raczej było) 8 Janowów (4 jasne i 4 mocne) datowane na luty ("normalna" butelka) i piwko jest rewelacyjne (zwłaszcza jasne).
    Seta, co tak naprawdę dzieje się w browarze?

Leave a comment:

• granat862
    replied
    Dwa razy mi się klikło, zgłoszone do usunięcia.
    Ostatnia zmiana dokonana przez granat862; 2009-11-07, 17:46.

Leave a comment:

• granat862
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika djkynek
    I po janowskim.
    R.I.P.
    Najciekawsze, ze ostatnia warka, lana do butelek euro, /data chyba 08.03.09/ byla wyprodukowana przez Ciechana, przywieziona do Janowa i w Janowie rozlana.
    Skąd takie nowiny?

Leave a comment:

• djkynek
    replied
    I po janowskim.
    R.I.P.

Leave a comment:

• Seta
    replied
    Kurczak. Ja się wybieram na dniach do browaru i myślałem o zakupie kilku skrzynek na "do widzenia", ale teraz to nie wiem...

Leave a comment:

• keto
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
    To ta sama... Kupiłem kilka dni temu w warszawskiej Rodzince-bis.
    też zakupione w Rodzince, dzisiaj fatalnie czuje się po tym piwie.......

Leave a comment:

• żąleną
    replied
    To ta sama... Kupiłem kilka dni temu w warszawskiej Rodzince-bis.

Leave a comment:

• keto
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wilko
    Można przez to rozumieć, że nadal jest dostępne czy może jakaś sztuka z dawniejszych zakupów? Ostatnio jak szukałem w żadnym ze sklepów nie trafiłem na nie, a niektórzy sprzedawcy dzielili się bardzo nieoptymistycznymi wieściami w tej sprawie. Jak dla mnie szkoda jakby zniknąć miało, jako że bywało bardzo dobre.
    wczoraj piłem warkę z datą 09.03.2010, nie jestem w stanie stwierdzić jaki to miało smak, było fatalne....

Leave a comment:

• wilko
    replied
    Można przez to rozumieć, że nadal jest dostępne czy może jakaś sztuka z dawniejszych zakupów? Ostatnio jak szukałem w żadnym ze sklepów nie trafiłem na nie, a niektórzy sprzedawcy dzielili się bardzo nieoptymistycznymi wieściami w tej sprawie. Jak dla mnie szkoda jakby zniknąć miało, jako że bywało bardzo dobre.

Leave a comment: